Rollen van onze professionals

Bij Zorg van de Zaak werken verschillende professionals samen in het begeleiden en voorkomen van verzuim in jouw organisatie. De bedrijfsarts verzorgt de verzuimbegeleiding met ondersteuning van de praktijkondersteuner bedrijfsarts, en de inzetbaarheidscoach ondersteunt leidinggevenden in hun rol. Samen streven onze professionals ernaar om medewerkers in jouw organisatie gezond en inzetbaar te houden.

Bekijk deze animatie over de rollen van onze professionals in onderstaande video:

 

De praktijkondersteuner bedrijfsarts

De praktijkondersteuner bedrijfsartsen van Zorg van de Zaak zijn professionals die werkgevers en medewerkers snel en laagdrempelig kunnen helpen. Ze werken intensief samen met bedrijfsartsen, en ondersteunen hen in de uitvoering van deeltaken. Dit zorgt ervoor dat de bedrijfsartsen meer tijd over houden voor complexe vraagstukken en preventie. Meer over de praktijkondersteuner bedrijfsarts.

De inzetbaarheidscoach

De inzetbaarheidscoach is dé gids voor werkgever en leidinggevenden bij inzetbaarheids- en verzuimvraagstukken. Zo ondersteunt de coach de leidinggevende in hun rol als casemanager, en zorgt ervoor dat de leidinggevende goed geïnformeerd is en regie kan houden. Ook helpt de coach om adviezen van de bedrijfsarts te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Meer over de inzetbaarheidscoach.

De bedrijfsarts

De bedrijfsartsen van Zorg van de Zaak zijn gecertificeerde professionals die hun medische kennis met inzicht in bedrijfsprocessen combineren. Vanuit een onafhankelijke positie adviseren ze werkgever én medewerker over het voorkomen van uitval en bevorderen van de re-integratie. Meer over de bedrijfsarts.

Taakdelegatie

Regelmatig nemen andere (para)medisch professionals, zoals (basis)artsen, artsen in opleiding tot bedrijfsarts en praktijkondersteuners bedrijfsarts taken over van de bedrijfsarts. Dit heet taakdelegatie. Zo kan de bedrijfsarts zich vooral richten op de specialistische taken en het advieswerk waarvoor hij is opgeleid. Lees meer over alles rondom taakdelegatie in deze leaflet.