Stressbestendig én -behendig worden

Of luister via

Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’. Met maandelijks een nieuwe aflevering. Volg ons via een van onze kanalen en blijf op de hoogte van een nieuw geluid.

Aflevering 2: Stressbestendig én -behendig worden

In onze tweede aflevering gaan we in op hoe je behendiger om kan gaan met stress. Veerkracht is daarbij de sleutel. Veerkracht is te ontwikkelen en daarmee vergroot je je aanpassingsvermogen. Hoe kan je dit benutten binnen je werk en organisatie?

Onze presentator Niels Guns gaat tijdens deze aflevering in gesprek met Marjolijn Punt, psycholoog bij Shared Ambition en Mark Tigchelaar, psycholoog en auteur van o.a. het boek ‘Focus AAN/UIT’.  

Over de podcast

Stress wordt vaak gezien als de vijand van onze gezondheid, maar het is tijd voor een nieuwe benadering. Stress op zichzelf is niet schadelijk; het biedt energie om uitdagingen aan te gaan en motiveert tot leren en groeien. Het is onze houding tegenover stress die de impact op onze gezondheid bepaalt. Het wordt een probleem als we te laat reageren. Begrip van de evolutionaire, neurologische, maatschappelijke en culturele aspecten van stress is cruciaal.

Laten we stress niet als vijand blijven zien, maar er meer leren omgaan. Het gaat niet meer om stressbestendig zijn, maar stressbehendig. Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’.