Laden...

Nachtwerkers in topvorm

Nachtwerk is topsport. Daarom is begeleiding en aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers van groot belang. Samen krijgen we jouw team in topvorm. Zien we jullie aan de start?

Lees meer
Nachtwerk

Nachtwerk is topsport

Nachtwerkers zijn topsporters. Ze leveren bijzondere prestaties die wat vergen van lichaam en geest. Een prestatie die je alleen kunt leveren met het juiste netwerk om je heen.

Wij helpen je om alles rond nachtwerk inzichtelijk en bespreekbaar te maken én aan te pakken. Zo blijft werkplezier het grootst en de medewerker het meest vitaal.

Neem contact op
Nachtwerk Nachtwerk

40%

“Circa 40% krijgt binnen 3 jaar gezondheidsproblemen op gebied van slapen, eten en/of bewegen, nadat ze zijn gaan werken in onregelmatigheid."

Net als topsport verlangt nachtwerk een specifieke aanpak

Nachtwerk

“Als topsporter lever je een prestatie nooit alleen. Dat geldt ook voor een nachtwerker. Je moet niet alles zelf willen doen. Het gaat om het netwerk dat je om je heen verzamelt.”

Hinke Anja Werkman
Bedrijfsarts Zorg van de Zaak
Nachtwerk

“Bewustwording van wat je doet is voor een topsporter erg belangrijk. Vanuit die bewustwording kun je actie ondernemen. Dat geldt ook voor een nachtwerker.”

Jorden Bres
Topsportcoach

“Je moet goed op je voeding letten bij nachtwerk. Zeker als je een dipje hebt, zo rond vijf uur ’s ochtends, moet je extra alert zijn hoe je daar mee omgaat.”

Bert van Dasselaar
Transportcoördinator DB Cargo

"Een aantal jaar geleden was het taboe om te gaan rusten tijdens een dienst. Maar daarin hebben we een omslagpunt gezien. De risico’s van nachtwerk staan op de kaart. Daar moet je echt iets mee op de werkvloer.”

Kirstin Brepoels
Teamleider operatiekamers Zuyderland Medisch Centrum Heerlen

Topsport en nachtwerk gaan hand in hand

Topsport en nachtwerk kennen veel overeenkomsten. Het begeleiden van topsporters en nachtwerkers daardoor ook.

Topsportcoach Jorden Bres en bedrijfsarts Hinke Anja Werkman van Zorg van de Zaak gaan met elkaar in gesprek over paralellen en gedeelde inzichten en die helpen zowel topsporters als nachtwerkers goed te laten functioneren. Hinke Anja Werkman: ‘Veilig thuiskomen is iedere dag een gouden medaille winnen.’

Tips, inzichten over voeding, bioritme als ook het sociale aspect van in de nacht werken en topsporters komen aan bod: “In een isolement raken kan tricky zijn”, aldus Jorden Bres.

Nachtwerk Nachtwerk
Nachtwerk

Online magazine: nachtwerkers in topvorm

Lees de verhalen van nachtwerkers, een topsportcoach, experts en veel meer. We praten je bij over de impact van nachtwerk en hoe goede begeleiding van je medewerkers op de nachtwerkvloer bijdraagt aan hun gezondheid en veiligheid.

Download het online magazine

Webinar 'Nachtwerker is topsport'

Meer weten over hoe je nachtwerkers in jouw bedrijf als topcoach kunt begeleiden? Tijdens het webinar gaan Jorden Bres (topsport coach), Sonja Smits (expert nachtarbeid) en Hinke Anja Werkman (bedrijfsarts) met elkaar in gesprek. Topsport en nachtwerk kennen namelijk veel parallellen. Samen bespreken zij de risico’s van het werken in de nacht, de noodzaak van goede begeleiding, het faciliteren van optimale omstandigheden, praktische tips en voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Meer informatie of contact over Nachtwerk?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.