Laden...

Fit & vitaal

Creëren van een positief werkklimaat waarin medewerkers met plezier werken en goed kunnen functioneren. Samen stimuleren we dat medewerkers zelf ook verantwoordelijkheid nemen om fit en vitaal te zijn.

Fit & vitaal
Fit & vitaal

Aan de slag met vitaliteit

Werk je in een vitale organisatie, dan werk je effectiever samen, voel je je meer betrokken en presteer je bovendien beter. Het spreekt voor zich dat het juist vitale medewerkers zijn die zorgen voor een vitale organisatie. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Soms is het een puzzel, maar we helpen je graag verder.

Met een vitaliteitsprogramma werk je actief aan het vergroten van de vitaliteit van je medewerkers, teams en organisatie. Dit kun je het hele jaar door doen. We kijken natuurlijk samen naar welk specifiek programma bij jouw bedrijf of organisatie en medewerkers past. Er zijn verschillende mogelijkheden om mensen te prikkelen en stimuleren aan de slag te gaan met hun gezondheid. Dat kan een praktisch, inspirerend programma of juist een digitaal evenement zijn.

Fit & vitaal

Ontwikkelen vitaliteits- en inzetbaarheidsbeleid

Een omgeving waarin iedereen gezond, vitaal, veilig, betrokken en met passie kan werken, komt niet uit de lucht vallen. Het is stof tot praten, nadenken en eigenlijk altijd ook een kwestie van doen. Een goed geformuleerd vitaliteits- en inzetbaarheidsbeleid helpt hierbij. Of het nu gaat om ergonomie, veiligheid, arbeidshygiëne of arbeids- en organisatiekunde: we helpen de werkomgeving in kaart te brengen en geven advies over hoe je vervolgens aan de slag kunt. Dankzij de stappen die volgen uit het beleid wordt het werk plezieriger en veiliger.

 

Fit & vitaal

Leiderschapsontwikkeling

Een leidinggevende die weet wat er bij goed coachen komt kijken, zorgt voor een enorme verbetering van werkplezier en prestaties. Dikke kans dat gerichte coaching ook een flinke stoot energie teweegbrengt. Het is erg belangrijk dat jij als leidinggevende op een open, onbevangen manier het gesprek aangaat met medewerkers over hoe ze in het werk staan.

Niet iedereen is een geboren leider of coach. Maar je kunt wel een goede coach worden. We hebben tips, maar ook hele opleidingsprogramma’s die helpen het maximale uit bijvoorbeeld coachgesprekken te halen.

 

Fit & vitaal

Breinvriendelijk werken

Fris opstaan en scherp op het werk verschijnen, dat zouden we allemaal het liefst willen. Het inzicht groeit dat dit alleen lukt met een uitgerust brein. Makkelijker gezegd dan gedaan in een 24-uurseconomie waarin je constant bereikbaar bent. Breinherstel is een voorwaarde voor concentratie en focus, inspiratie, geluk, creativiteit en productiviteit. Als je binnen jouw organisatie breinvriendelijker wilt gaan werken, adviseren en begeleiden we je daarbij op een manier die ook voor jouw brein zo vriendelijk mogelijk werkt.

Fit & vitaal

Hybride werken

Deels thuis en op kantoor werken, heeft veel voordelen. Denk alleen al aan de reistijd die iemand bespaart. Toch is het bij hybride werken ook opletten. Je wilt medewerkers betrokken houden, ook al werken ze op afstand. We kunnen je helpen het hybride werken zo goed mogelijk in te richten.

Fit & vitaal

Health checks en vaccinaties

Een fitte medewerker die lekker in zijn vel zit, neemt die energie mee naar het werk. Voor iedereen zijn er weer andere aandachtspunten om zo gezond en vitaal mogelijk te blijven of worden. Hoe? Dat mag een medewerker natuurlijk zelf weten. Wij geven een steuntje in de rug met health checks, keuringen en persoonlijk advies. Ook verzorgen we verschillende vaccinatieprogramma’s. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.