Trainen van medewerkers in de omgang met specifieke risico’s voor de meest voorkomende problemen. Samen leren we medewerkers omgaan met veranderingen in het werk.
Leven is leren. Kennis over hoe mensen gelukkiger, gezonder, vitaler en daarmee ook productiever kunnen werken neemt alsmaar toe. Die kennis delen we graag met medewerkers, leidinggevenden en HR-professionals. Dat maakt ze weerbaarder en veerkrachtiger.
(Seksuele) intimidatie, emotioneel of agressief gedrag, pesten, geweld en discriminatie: helaas komt het op de werkvloer voor. Zeker binnen bepaalde beroepsgroepen krijgen medewerkers hier meer dan gemiddeld mee te maken. Dit gedrag kan grote gevolgen hebben voor de betrokken medewerker(s).
Omgaan met intimidatie of agressief gedrag is niet altijd makkelijk. Zelfverzekerd kunnen handelen en weten wat je zelf kunt doen, helpt je medewerker verder. Met een training versterkt de medewerker zijn mentale weerbaarheid, en leert controle te behouden over de situatie. Dat vermindert mentale en fysieke klachten die uit ongewenst gedrag kunnen voortkomen.
Op het werk kan de boog niet altijd gespannen zijn. Het is zoeken naar een juiste balans tussen spanning en ontspanning, werk en privé. Hoe ga je om met veranderingen en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat? We helpen op verschillende manieren om werkplezier te verbeteren. Zo voorkom je te veel werkstress. Is er een behandeling nodig, dan helpen we je ook.
Een beetje stress is gezond. Vraag dat maar aan een topsporter of muzikant, die zonder wat gezonde spanning maar mat zouden presteren. Spanning kan helpen beter te concentreren en presteren. Ook op het werk. Maar wanneer wordt het teveel? Hoe herken je het? Hoe ga je ermee om en maak je het bespreekbaar als het toch zover is? Samen gaan we aan de slag met verschillende manieren die jou, je organisatie en je medewerkers ondersteunen.
Medewerkers hebben het tegenwoordig niet gewoon druk, maar ontzéttend druk. Het is dan ook niet gek dat de balans tussen spanning en ontspanning soms zoek is. Met als gevolg lichamelijke en psychische klachten. Dankzij stressmanagement vinden medewerkers de balans weer terug. Samen werken we aan het ontwikkelen van gezonde gedrags- en denkpatronen. We kijken naar wat al goed gaat en waar verandering nodig is.
Als een medewerker psychische klachten heeft, is het vaak moeilijk daar zelf uit te komen. Dat hoeft ook niet. We gaan samen op zoek naar wat de mentale disbalans heeft veroorzaakt. Welke rol het werk hierin speelt, krijgt veel aandacht. We kijken welke werkzaamheden iemand nog wel kan uitvoeren en helpen medewerkers om weer zelf de regie te nemen.
Psychische klachten veroorzaken bijna de helft van alle verzuim. Gelukkig kun je veel van dit soort klachten aanpakken. Dat doen we bijvoorbeeld met kortdurende behandelingen als Mindfulness Based Interventions (MBI) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze therapieën maken je bewust van je denkpatronen. Ze helpen een medewerker weer zelf de regie te nemen en daarmee ook plezier in het werk terug te krijgen.
Mensen willen betrokken zijn, een bijdrage leveren en zich ontwikkelen. Verzuim door psychische klachten kan flink verminderen als je als werkgever aandacht hebt voor deze belangrijke waardes. We helpen medewerkers weer mentaal in balans te komen en te blijven. Daarbij leggen we steeds meer de nadruk op het voorkomen boven genezen van psychische klachten.
Geloof kan een bijzondere krachtbron zijn. Voor sommige medewerkers kan het fijn en vertrouwd zijn om psychische en andere klachten aan te pakken met het geloof als fundament. Ruimte hiervoor kan iemand veel energie geven. Herstellen is namelijk een persoonlijk, uniek proces waarbij voor iedereen weer andere accenten belangrijk zijn.
Juist op de momenten dat het nodig is, bieden wij jouw organisatie en medewerkers ondersteuning en zorg. Onze services gaan uit van een aanpak op basis van vier pijlers.