Laden...

Sociale Veiligheid

Wat is gewenst en wat is ongewenst gedrag? Relevante vragen die het zeker verdienen om op de werkvloer te bespreken. Een werkomgeving waar iedereen zich prettig voelt vraagt om inspanning. We moeten ongewenst gedrag aanpakken en gewenst gedrag stimuleren. Samen maken we werk van (on)gewenst gedrag!

Lees meer
Sociale veiligheid

Maak werk van (on)gewenst gedrag!

Werken in een sociaal veilige omgeving moet vanzelfsprekend zijn. Alleen dan kun je ongestoord en onbevangen je werk doen en optimaal presteren.

Meer weten? Wij helpen je graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Doe de scan: hoe sociaal veilig is jouw organisatie?

Als werkgever wil je jouw medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving bieden. Dat is een voorwaarde om sterke teams te creëren. Als alle medewerkers meedoen in een positief werkklimaat, neemt bevlogenheid toe en voorkom je uitval.

Doe de scan!

Sociale veiligheid voor iedereen

Sociale veiligheid

In welke vorm ongewenst gedrag ook voorkomt: het kan niet. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Zo’n veilige werkomgeving ontstaat niet zomaar. Je zult er actief mee aan de slag moeten binnen jouw organisatie. Je staat er daarbij niet alleen voor. Een vertrouwenspersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Vertrouwenspersoon Liselot de Jonge van Gimd, onderdeel van Zorg van de Zaak, vertelt hier meer over in deze leuke en interessante podcast.

Benieuwd?
Luister de podcast!
Sociale veiligheid

‘We zien een toename van aanvragen door media-aandacht over ongewenst gedrag. Voor klanten is sociale veiligheid vaak een ongemakkelijk onderwerp. We krijgen geregeld te horen dat managers of leidinggevenden zelf niet in de gaten hadden dat er iets aan de hand was. Mensen zijn zich vaak niet bewust dat hun eigen gedrag een reactie bij een ander oproept.’

Dorine van der Drift
Arbeids- en organisatiedeskundige, Zorg van de Zaak

"Om ervoor te zorgen dat medewerkers prettig en veilig kunnen werken en zich kunnen concentreren op hun taken, is een offshore handboek opgesteld. Hierin staan alle basisregels en gedragscodes, de waarden en normen."

Manon Vrolijk
Manager Recruitment and Crewing, The Offshore Partners

“Tot aan het directieniveau moet het onderwerp hoog op de agenda staan. Dat houdt in dat je intern en extern grensoverschrijdend gedrag steeds met elkaar bespreekt. Zo groeit bewustwording en wordt gewenst gedrag een onderdeel van je organisatiecultuur.”

HR-adviseur van een overheidsorganisatie

De volledige verhalen lees je in het online magazine

Sociale veiligheid Sociale veiligheid

+1,2 miljoen

Ruim 1,2 miljoen medewerkers hebben te maken met pesten, (seksuele) intimidatie en discriminatie op het werk.

Sociale veiligheid

Online Magazine: (on)gewenst gedrag

In dit online magazine staan we uitgebreid stil bij (on)gewenst gedrag. We laten experts aan het woord en geven vooral ook handzame tips waarmee jij in jouw organisatie aan de slag kunt om zo een werkplek te maken waar iedereen zich sociaal veilig voelt. Een magazine om je te informeren en inspireren. Neem jij een kijkje?

Download online magazine

Webinar Sociale Veiligheid

Elke organisatie of bedrijf is anders. En zo ook de processen, werkwijze en afspraken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren op het gebied van sociale veiligheid, organiseerde wij op 3 november twee webinars.

Het webinar speciaal voor het MKB is hier terug te zien.

Meer informatie of contact over Sociale Veiligheid?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.