Laden...

Horen & helpen

Zorgen dat medewerkers bij persoonlijke tegenslag in vertrouwen hun verhaal kunnen doen. Samen denken we mee over oplossingen om uitval te voorkomen.

Horen & helpen
Horen & helpen

One session

Als medewerkers lekker in hun vel zitten, nemen ze dat gevoel mee naar hun werk. Alleen heeft iedereen wel eens te maken met momenten dat het even wat minder gaat. Die disbalans kan allerlei oorzaken hebben. Hulp vanuit neutrale hoek kan soelaas bieden.

Een laagdrempelig gesprek met een psycholoog op het moment dat een medewerker daar behoefte aan heeft kan een groot verschil maken. Of dat nou de volgende dag, ’s avonds of in het weekend is. Met één sessie vindt je medewerker samen met de psycholoog antwoord op het actuele vraagstuk. De focus ligt op de huidige situatie en op zelfredzaamheid.

Horen & helpen

Coaching

Met gerichte coaching en de juiste professional bieden we meer dan een luisterend oor. Samen met de professional gaat de medewerker op zoek in enkele sessies naar het opnieuw vinden van balans, om weer meer stabiel inzetbaar te zijn. We bieden verschillende mogelijkheden van budgetcoaching tot life-counseling. Ook medewerkers die van koers willen veranderen, bijvoorbeeld bij persoonlijke ontwikkeling of in hun loopbaan kunnen bij ons terecht. Daarnaast begeleiden we ook leidinggevenden die ondersteuning nodig hebben in hun rol als casemanager.

Horen & helpen

Mediation

In ieder bedrijf of organisatie kunnen wel eens conflicten ontstaan. Vaak lossen die zich al op na een goed gesprek, soms is er een neutraal persoon van buitenaf nodig wanneer de partijen er zelf niet meer uitkomen. Mediation of conflictbemiddeling is een duurzame manier om geschillen samen op te lossen.

Horen & helpen

Hulp bij ongewenst en/of grensoverschrijdend gedrag

Sociale veiligheid vormt de basis om optimaal en onbevangen te kunnen werken. De grens van ongewenst en/of grensoverschrijdend gedrag is voor iedereen anders. Erover praten binnen de organisatie helpt, maar het kan lastig zijn om het onderwerp aan te kaarten. We helpen hoe je binnen jouw organisatie het op een zo laagdrempelige mogelijk manier bespreekbaar maakt en het best met ongewenst gedrag omgaat.

Horen & helpen

Traumabegeleiding en -opvang

Juist op de momenten dat iemands leven helemaal op zijn kop staat door een traumatische gebeurtenis, kun je goed werkgeverschap tonen. Begrip en begeleiding zijn cruciaal als zoiets ernstigs gebeurt. Je staat er niet alleen voor op zo’n moment dat ook voor jou als werkgever erg ingrijpend kan zijn. We zijn gespecialiseerd op het gebied van traumabegeleiding en geven de juiste steun, opvang en nazorg voor medewerkers. Daarmee voorkom je dat door een Post Traumatische Stress Stoornis (PTTS) de klachten nog ingrijpender worden dan ze al zijn.

Horen & helpen

Hulp bij verslaving

Een alcohol-, drugs-, gokverslaving of eetstoornis is bijna nooit alleen te overwinnen. Daarbij heb je hulp nodig. Hoewel een verslaving niet altijd aan iemand te zien is, heeft het vaak grote impact op iemands functioneren op het werk en in de privésfeer. Erover spreken wordt meestal als taboe ervaren. Voor de eerste stap richting het overwinnen van de verslaving bieden we professionele ondersteuning.

Horen & helpen

Hulp bij schulden

Een medewerker met schulden schreeuwt dat meestal niet van de daken. Toch is het belangrijk iemand snel te kunnen helpen als hier sprake van is. Onze budgetcoaches weten wat ze moeten doen om op tijd perspectief te geven. Zo belandt de medewerker niet van de regen in de drup, zodat spanning over schulden niet ook doorsijpelt op het werk.