Laden...

Horen & helpen

Zorgen dat medewerkers bij persoonlijke tegenslag in vertrouwen hun verhaal kunnen doen. Samen denken we mee over oplossingen om uitval te voorkomen.

Horen & helpen
Horen & helpen

Employee assistance program

Het vergt moed om problemen onder ogen te kunnen zien. Erover praten is vaak een eerste stap om die problemen aan te pakken. Speciaal voor dit belangrijke moment bestaat ons Employee Assistance Program (EAP). Met behulp van dit programma kunnen je medewerkers anoniem in compleet vertrouwen hun hart luchten over allerlei persoonlijke zaken die misschien van invloed zijn op het functioneren. Denk aan problematisch alcohol- of drugsgebruik, overbelasting door mantelzorg, relatieproblemen, ingrijpende emotionele gebeurtenissen en financiële of juridische zaken.

Bij dit soort onderwerpen is vaak behoefte aan een luisterend oor. Dat is precies waar onze bedrijfsmaatschappelijk werkers goed in zijn. Als het nodig is, geven ze ook voorlichting of advies en verwijzen ze medewerkers door naar bepaalde instanties of hulpverleners. Het EAP heeft een laagdrempelig karakter. We helpen medewerkers om overzicht in hun problemen te krijgen en hoe ze die kunnen oplossen.

Horen & helpen

Coaching

Als medewerkers lekker in hun vel zitten, nemen ze dat gevoel mee naar hun werk. Alleen heeft iedereen wel eens te maken met momenten dat het allemaal even wat minder gaat. Die disbalans kan allerlei oorzaken hebben. Erover praten blijkt in de praktijk vaak lastig. Slechts een op de vijf medewerkers durft dit soort dingen te bespreken op het werk. Hulp vanuit neutrale hoek kan soelaas bieden. Met gerichte coaching helpen we op verschillende manieren. Samen gaan we op zoek naar het opnieuw vinden van balans, zodat een medewerker stabiel inzetbaar blijft.

We hebben verschillende coachtrajecten. Zo bieden we mental check-up gesprekken, loopbaancoaching, budgetcoaching en life counseling aan. En we coachen leidinggevenden die ondersteuning nodig hebben in hun rol als casemanager.

Horen & helpen

Mediation

In ieder bedrijf of organisatie kunnen wel eens conflicten ontstaan. Vaak lossen die zich al op na een goed gesprek, soms is er een neutraal persoon van buitenaf nodig wanneer de partijen er zelf niet meer uitkomen. Mediation of conflictbemiddeling is een duurzame manier om geschillen samen op te lossen.

Horen & helpen

Hulp bij ongewenst en/of grensoverschrijdend gedrag

Sociale veiligheid vormt de basis om optimaal en onbevangen te kunnen werken. De grens van ongewenst en/of grensoverschrijdend gedrag is voor iedereen anders. Erover praten binnen de organisatie helpt, maar het kan lastig zijn om het onderwerp aan te kaarten. We helpen hoe je binnen jouw organisatie het op een zo laagdrempelige mogelijk manier bespreekbaar maakt en het best met ongewenst gedrag omgaat.

Horen & helpen

Traumabegeleiding en -opvang

Juist op de momenten dat iemands leven helemaal op zijn kop staat door een traumatische gebeurtenis, kun je goed werkgeverschap tonen. Begrip en begeleiding zijn cruciaal als zoiets ernstigs gebeurt. Je staat er niet alleen voor op zo’n moment dat ook voor jou als werkgever erg ingrijpend kan zijn. We zijn gespecialiseerd op het gebied van traumabegeleiding en geven de juiste steun, opvang en nazorg voor medewerkers. Daarmee voorkom je dat door een Post Traumatische Stress Stoornis (PTTS) de klachten nog ingrijpender worden dan ze al zijn.

Horen & helpen

Hulp bij verslaving

Een alcohol-, drugs-, gokverslaving of eetstoornis is bijna nooit alleen te overwinnen. Daarbij heb je hulp nodig. Hoewel een verslaving niet altijd aan iemand te zien is, heeft het vaak grote impact op iemands functioneren op het werk en in de privésfeer. Erover spreken wordt meestal als taboe ervaren. Voor de eerste stap richting het overwinnen van de verslaving bieden we professionele ondersteuning.

Horen & helpen

Hulp bij schulden

Een medewerker met schulden schreeuwt dat meestal niet van de daken. Toch is het belangrijk iemand snel te kunnen helpen als hier sprake van is. Onze budgetcoaches weten wat ze moeten doen om op tijd perspectief te geven. Zo belandt de medewerker niet van de regen in de drup, zodat spanning over schulden niet ook doorsijpelt op het werk.

Horen & helpen

Hulp bij zwangerschap en daarna

Een medewerker die moeder wordt, wil je als werkgever vanzelfsprekend zo goed mogelijk bijstaan. Maar hoe? Er komt immers ontzettend veel op iemand af voor en na een geboorte. We leveren zorg en advies tijdens de zwangerschap, na de bevalling en bij de terugkeer naar het werk. Daardoor kan een medewerker veilig, gezond en prettig blijven werken tijdens de zwangerschap en de periode na het zwangerschapsverlof.