Zorgen dat medewerkers bij persoonlijke tegenslag in vertrouwen hun verhaal kunnen doen. Samen denken we mee over oplossingen om uitval te voorkomen.
Als medewerkers lekker in hun vel zitten, nemen ze dat gevoel mee naar hun werk. Alleen heeft iedereen wel eens te maken met momenten dat het even wat minder gaat. Die disbalans kan allerlei oorzaken hebben. Hulp vanuit neutrale hoek kan soelaas bieden.
Een laagdrempelig gesprek met een psycholoog op het moment dat een medewerker daar behoefte aan heeft kan een groot verschil maken. Of dat nou de volgende dag, ’s avonds of in het weekend is. Met één sessie vindt je medewerker samen met de psycholoog antwoord op het actuele vraagstuk. De focus ligt op de huidige situatie en op zelfredzaamheid.
Een eenmalige sessie kan jouw medewerkers helpen bij impactvolle momenten of als het leven even een andere richting op gaat. Wanneer nodig verwijst de psycholoog door naar een passend coachtraject of behandeling.
In samenwerking met:
Met gerichte coaching en de juiste professional bieden we meer dan een luisterend oor. Samen met de professional gaat de medewerker op zoek in enkele sessies naar het opnieuw vinden van balans, om weer meer stabiel inzetbaar te zijn. We bieden verschillende mogelijkheden van budgetcoaching tot life-counseling. Ook medewerkers die van koers willen veranderen, bijvoorbeeld bij persoonlijke ontwikkeling of in hun loopbaan kunnen bij ons terecht. Daarnaast begeleiden we ook leidinggevenden die ondersteuning nodig hebben in hun rol als casemanager.
Waar sta ik eigenlijk in mijn carrière? Zit ik nog op mijn plek? Past de organisatie waarvoor ik werk nog wel bij me? Ben ik toe aan iets nieuws? Lang twijfelen over dit soort vragen kost bakken met energie. En dat vertaalt zich weer in de manier waarop iemand functioneert. We helpen medewerkers met het vinden van antwoorden. Daarmee helpen we jouw bedrijf. Iemand die zich geen zorgen meer maakt over dit soort vragen, presteert namelijk ongetwijfeld beter.
In samenwerking met:
Financiële zorgen kunnen er flink inhakken. Voordat je het weet, wordt die stress nog groter omdat het door alle spanningen ook niet meer lekker loopt op het werk. Hulp voor je medewerkers schakel je dus het liefst zo vroeg mogelijk in. Zo zorg je ervoor dat overzicht ontstaat en er financiële rust komt, waarmee je mogelijke uitval voorkomt.
In samenwerking met:
Iedereen kan te maken krijgen met mentale klachten die voortkomen uit levensvragen en psychosociale uitdagingen. Dat kan van alles zijn. Gebrek aan motivatie, ziekte, verlies van een dierbare of een scheiding. We helpen op dit soort momenten met life counseling. Life counseling geeft richting en betekenis en voorkomt dat werken even niet meer lukt.
In samenwerking met:
In ieder bedrijf of organisatie kunnen wel eens conflicten ontstaan. Vaak lossen die zich al op na een goed gesprek, soms is er een neutraal persoon van buitenaf nodig wanneer de partijen er zelf niet meer uitkomen. Mediation of conflictbemiddeling is een duurzame manier om geschillen samen op te lossen.
Zoals bij veel problemen, kan er bij geschillen op het werk sprake zijn van wederzijds onbegrip of verstoorde communicatie. Juist dan heb je iemand nodig die de boel overziet, alle partijen probeert te begrijpen en bemiddelt. Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers kunnen dit als geen ander. Ze zijn er voor alle betrokken partijen en zoeken dus ook naar oplossingen die voor iedereen werken.
In samenwerking met:
Sociale veiligheid vormt de basis om optimaal en onbevangen te kunnen werken. De grens van ongewenst en/of grensoverschrijdend gedrag is voor iedereen anders. Erover praten binnen de organisatie helpt, maar het kan lastig zijn om het onderwerp aan te kaarten. We helpen hoe je binnen jouw organisatie het op een zo laagdrempelige mogelijk manier bespreekbaar maakt en het best met ongewenst gedrag omgaat.
Het begint bij het onder de aandacht brengen van het thema. Met onze trainingen en workshops bevorder je binnen jouw organisatie de sociale veiligheid. Ben je op zoek naar hulp gericht op de ontwikkeling van beleid, regelingen of voorlichting? Ook dan helpen we je verder.
In samenwerking met:
De inzet van een vertrouwenspersoon is niet verplicht, maar vaak wel aan te raden. Zo zet je direct een stap in de juiste richting om grensoverschrijdend gedrag te beperken en te voorkomen.
Én voor de medewerker is het fijn om iemand in vertrouwen te kunnen nemen. Iemand die discreet en makkelijk toegankelijk is. Daar zijn onze vertrouwenspersonen voor.
In samenwerking met:
Juist op de momenten dat iemands leven helemaal op zijn kop staat door een traumatische gebeurtenis, kun je goed werkgeverschap tonen. Begrip en begeleiding zijn cruciaal als zoiets ernstigs gebeurt. Je staat er niet alleen voor op zo’n moment dat ook voor jou als werkgever erg ingrijpend kan zijn. We zijn gespecialiseerd op het gebied van traumabegeleiding en geven de juiste steun, opvang en nazorg voor medewerkers. Daarmee voorkom je dat door een Post Traumatische Stress Stoornis (PTTS) de klachten nog ingrijpender worden dan ze al zijn.
Een traumatische gebeurtenis kan overal plaatsvinden. Denk op het werk bijvoorbeeld aan agressie aan de balie of een ongeluk in het bedrijf. Ook wanneer een collega in de thuisomgeving plots iets ernstigs meemaakt, kan dit grote gevolgen hebben. Een medewerker kan angst, verdriet en psychische en fysieke klachten de hele dag meedragen. Thuis en op het werk. We helpen jou en je medewerker zo snel mogelijk met traumaopvang en -begeleiding en nazorg om deze gebeurtenis zo goed mogelijk te verwerken.
In samenwerking met:
Een alcohol-, drugs-, gokverslaving of eetstoornis is bijna nooit alleen te overwinnen. Daarbij heb je hulp nodig. Hoewel een verslaving niet altijd aan iemand te zien is, heeft het vaak grote impact op iemands functioneren op het werk en in de privésfeer. Erover spreken wordt meestal als taboe ervaren. Voor de eerste stap richting het overwinnen van de verslaving bieden we professionele ondersteuning.
Als het gaat om verslavingszorg en verslavingskunde staan we letterlijk en figuurlijk dicht bij de cliënt en bieden een persoonlijke aanpak. Of het nu gaat om preventie, kortdurende of specialistische behandeling of intensieve zorg en begeleiding. Een zo gewoon mogelijk leven lijden, geeft bij een verslaving vaak houvast. We bieden daarom ook ambulante zorg. Dat wil zeggen dat medewerkers niet worden opgenomen. Ze komen voor dag- of avondbehandeling naar de kliniek waarna ze gewoon weer naar huis of naar het werk kunnen gaan. Welke behandeling ze ook kiezen: we streven naar een duurzame controle over elke vorm van verslaving.
In samenwerking met:
Te veel, te weinig, erg ongezond of weinig gevarieerd eten: het zijn verschillende vormen van eetstoornissen die allemaal impact hebben. Wie gezond leeft en eet, voelt zich ook beter in z’n vel op het werk en is daardoor vaak productiever. Het is voor sommigen best een uitdaging om een gezonde leefstijl aan te houden. Een speciaal traject maakt medewerkers in zes maanden tijd bewust van een gezondere leefstijl. Individuele consulten en E-health modules kunnen je medewerkers helpen zo gezond mogelijk te leven.
In samenwerking met:
Een medewerker met schulden schreeuwt dat meestal niet van de daken. Toch is het belangrijk iemand snel te kunnen helpen als hier sprake van is. Onze budgetcoaches weten wat ze moeten doen om op tijd perspectief te geven. Zo belandt de medewerker niet van de regen in de drup, zodat spanning over schulden niet ook doorsijpelt op het werk.
Overzicht krijgen en ordenen van de financiële administratie. Dat zijn belangrijke stappen wanneer iemand schulden heeft. Onze schuldhulpverleners helpen daarbij. Voor bedrijven hebben we verschillende programma’s die medewerkers bijstaan orde op zaken te stellen. Overigens heeft de helft van de medewerkers met schulden een modaal tot bovenmodaal inkomen. Het overkomt meer mensen dan je misschien denkt. Schulden overwinnen, zorgt vaak voor een enorme opluchting. En dat merk je ook op de werkvloer.
In samenwerking met:
Juist op de momenten dat het nodig is, bieden wij jouw organisatie en medewerkers ondersteuning en zorg. Onze services gaan uit van een aanpak op basis van vier pijlers.