Versterken van medewerkers in hun zelfredzaamheid om herstel en re-integratie te bevorderen. Samen bieden we ondersteuning waar nodig of gewenst.
Als iemand door ziekte of een andere oorzaak niet kan werken, komt er veel op de medewerker en werkgever af. Gelukkig sta je er op dat moment niet alleen voor. Met onze arbodienstverlening helpen we je risico’s op verzuim te signaleren. En begeleiden we je met een integrale aanpak bij verzuim.
We vinden dat alles wat met verzuim te maken heeft, zo eenvoudig mogelijk te regelen moet zijn. Op een manier die past bij jouw bedrijf of organisatie. Veel zaken kun je zelf makkelijk regelen via onze online portalen. Maar we staan ook op andere manieren voor je klaar om de weg naar herstel voor iedereen zo overzichtelijk en prettig mogelijk te maken.
We werken vanuit verschillende sectoren en regio’s. Dat betekent dat je altijd te maken hebt met iemand die precies weet hoe het er in jouw sector en branche aan toe gaat en jouw regio goed kent. Zo kunnen we op maat begeleiden, altijd met iemand die dichtbij je staat.
Wat moet je als werkgever allemaal doen als iemand (tijdelijk) niet kan werken? Daarop hebben we geen allesomvattend antwoord, maar wel een heldere visie. Ieder verzuimgeval vraagt om de juiste herstelbegeleiding. Samen met iedereen die erbij betrokken is, werken we toe naar het moment dat iemand weer op een vitale en gezonde manier kan werken.
In de Wet verbetering poortwachter staan de rechten en plichten waaraan jij als werkgever en je medewerker moeten voldoen als er sprake is van uitval. Deze wet hoef je niet alleen uit te pluizen. We helpen je met de uitvoering van alle stappen die in de wet zijn vastgelegd.
We hebben verschillende professionals in ons netwerk, ieder met een eigen kennisgebied en expertise. Zo verzorgen de bedrijfsarts en de praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) de sociaal medische begeleiding. De inzetbaarheidscoach helpt leidinggevenden met alles wat er op ze afkomt rond verzuim.
Veel verzuimzaken kun je als werkgever online op één plek regelen. Met ons werkgeversportaal Zorg van de Zaak Online houd je op een veilige en heldere manier grip op verzuim. In dit portaal kun je makkelijk meldingen van uitval of herstel doorgeven en wordt automatisch een dossier opgebouwd. Ook geeft Zorg van de Zaak Online altijd inzicht in recente verzuimcijfers. Alle correspondentie rond een verzuimmelding vind je hier bovendien terug. Op die manier heb je altijd overzicht.
Ook voor medewerkers geeft het rust om online overzicht te hebben bij verzuim en het herstelproces. In Mijn Zorg van de Zaak staan onder andere alle gemaakte afspraken, een online dossier en een verzuimkalender. Zo weet een medewerker op ieder moment waar hij of zij aan toe is. Het is een praktische tool waarmee medewerkers zelf aan hun re-integratie en inzetbaarheid kunnen werken.
Verzuim kan allerlei oorzaken hebben. Iedereen is erbij gebaat te achterhalen waardoor het komt dat medewerker een tijdje niet of minder inzetbaar is. Zeker wanneer het gaat om langdurig verzuim. Een onafhankelijk arbeidsdeskundig, medisch of psychiatrisch onderzoek geeft een duidelijk beeld. Daarnaast helpen we een medewerker de draad weer op te pakken.
Wat kan een medewerker aan? Welke beperkingen en welke mogelijkheden zijn er? Op basis van een arbeidsdeskundig onderzoek krijg je antwoorden op dit soort vragen en advies over de inzetbaarheid van een medewerker. We adviseren over inzetbaarheid om een herhaling van uitval te voorkomen, maar ook tijdens verzuim en bij re-integratie.
In samenwerking met:
Soms willen verzekeraars of instanties (zoals het UWV) meer weten over de impact van klachten op het functioneren bij langdurig verzuim of arbeidsongeschiktheid. Met een onafhankelijk medisch belastbaarheidsonderzoek geven we antwoorden en advies over een effectieve behandeling. Die duidelijkheid geven we ook met een second opinion als daar behoefte aan is.
In samenwerking met:
Als een medewerker psychische problemen heeft op persoonlijk of sociaal vlak die van invloed zijn op het werk, helpt een psychiatrisch consult. We doen onafhankelijk psychiatrisch onderzoek waarbij vanaf het eerste moment een psychiater is betrokken. Zo krijgt een medewerker de beste begeleiding en een passende behandeling.
In samenwerking met:
Als een medewerker weer terug aan het werk gaat, wil je als werkgever uiteraard weten wat iemand aankan en welke eerdere problemen te maken hebben met de manier van werken. Je wilt immers voorkomen dat de terugkeer van korte duur is. We geven tijdens de zogenaamde re-integratie spoor 1 advies over hoe je voor een duurzame terugkeer zorgt.
In samenwerking met:
Langdurige fysieke en psychische klachten als depressies hebben extra aandacht nodig. Dit soort klachten heeft vaak veel impact, zowel thuis als op het werk. Samen kijken we naar de beste manier om te revalideren en te herstellen terug naar werk.
Op een duurzame, gezonde, vitale manier weer aan het werk kunnen en functioneren in de maatschappij. Dat hebben we voor ogen als we samen met jouw medewerker werken aan fysieke of mentale revalidatie en re-integratie. We geven advies en/of persoonlijke begeleiding zodat een medewerker onafhankelijk van klachten kan functioneren. Ook als herstel stagneert door fysieke klachten, burn-out of vermoeidheidsklachten.
In samenwerking met:
Juist op de momenten dat het nodig is, bieden wij jouw organisatie en medewerkers ondersteuning en zorg. Onze services gaan uit van een aanpak op basis van vier pijlers.