Stress op de werkvloer

Er is niets mis met druk zijn met werk. Het is wel belangrijk om je eigen grenzen te herkennen. Wanneer je te veel hooi op je vork neemt, komt het werk niet meer af, wat kan leiden tot stress. De meeste mensen kunnen een paar hectische periodes wel aan, maar die moeten zich afwisselen met momenten van herstel. Kijk eens of collega’s wat taken van je kunnen overnemen na een extreem drukke periode. We reageren allemaal anders op verschillende soorten spanning. De ene persoon gaat beter om met drukte en stress dan de ander. Een perfectionist die niet stopt voordat echt alles klopt, zal niet snel rust voelen. Het is belangrijk voor je gezondheid om af en toe te ontspannen. Dit heeft ook een positieve invloed op je arbeidsprestaties. Bovendien is het belangrijk om een goede werkhouding te hebben. Rustig en prettig zitten levert minder spanning op.

Een breinvriendelijke werkhouding zorgt onder aan de streep voor minder stress onder werknemers. Wees als werkgever alert op de werkhouding van je werknemers. Een breinvriendelijke werkmethode houdt verzuim buiten de deur.

Lees meer over breinvriendelijk (thuis)werken

Bron: https://www.intermediair.nl/werk-privebalans/stress/de-voornaamste-oorzaken-van-stress-en-wat-je-ertegen-kunt-doen