Kun je een burn-out voorkomen

Of luister via

Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’. Met maandelijks een nieuwe aflevering. Volg ons via een van onze kanalen en blijf op de hoogte van een nieuw geluid.

Aflevering 5: Kun je een burn-out voorkomen?

Wat zijn de meest voorkomende stressoren in het dagelijks leven en op het werk? En wat zijn de signalen van het omslagpunt? Verken strategieën om een burn-out te voorkomen door proactief met stressoren om te gaan en een gezonde balans te behouden. Zowel als medewerker, als leidinggevende.  

Reinoud Prins, oprichter en directeur Liberi wandelcoaching en Boyd Thijssens, medisch directeur en bedrijfsarts bij De Nieuwe Arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde gaan hierover in gesprek met onze host Niels Guns. 

Over de podcast

Stress wordt vaak gezien als de vijand van onze gezondheid, maar het is tijd voor een nieuwe benadering. Stress op zichzelf is niet schadelijk; het biedt energie om uitdagingen aan te gaan en motiveert tot leren en groeien. Het is onze houding tegenover stress die de impact op onze gezondheid bepaalt. Het wordt een probleem als we te laat reageren. Begrip van de evolutionaire, neurologische, maatschappelijke en culturele aspecten van stress is cruciaal.

Laten we stress niet als vijand blijven zien, maar er meer leren omgaan. Het gaat niet meer om stressbestendig zijn, maar stressbehendig. Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’.