Samen leren en ontwikkelen

Verandering is in deze tijd de enige constante: óók op de werkvloer. De houdbaarheid van vaardigheden en kennis is beperkt, het belang van samen leren en ontwikkelen daardoor des te groter. Door te bouwen aan een lerende organisatie, werken medewerkers mee aan de ontwikkeling van de organisatie, het team en zichzelf.

Want relevant blijven is niet langer iets wat enkel bij de medewerker ligt. Ook als werkgever moet je aan de slag om relevantie te behouden. Voor veel jonge medewerkers is de motivatie om te werken veranderd. Zij blijven niet meer tot hun pensioen hetzelfde werk doen voor dezelfde baas. Ze kiezen bewust voor werk en bedrijven, waar ruimte is om te blijven ontwikkelen.

Versterk elkaar

Continu blijven ontwikkelen vraagt om een positief werkklimaat. Waar ruimte is voor experimenten, fouten maken en nieuwe perspectieven onderzoeken. Naar elkaar luisteren en open te staan voor andere inzichten. Zo overbrug je samen eventuele culturele-, gender- of generatieverschillen en verrijk je de kijk op de oplossing.

Door samen ontwikkeldoelen te bepalen en kennis en vaardigheden te delen, versterk je de cohesie tussen teams en afdelingen. Dit verbetert de productiviteit en het innovatievermogen van je organisatie en draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Meer impact op ontwikkelgedrag

Want een organisatie met een leercultuur heeft meer impact op het ontwikkelgedrag en de veranderbereidheid van de individuele medewerker dan alleen de intrinsieke motivatie van de medewerker zelf om zich te ontwikkelen. We hebben het toch juist over gedeeld eigenaarschap? Dus manager dient juiste conditie te creëren – zodat medewerkers zich kunnen ontplooien.

Aan de slag!

Maak van je organisatie een lerende organisatie voor sterke teams die topprestaties leveren. Ga naar onze paginaLeren en ontwikkelen’ en ontdek hoe je dit doet met onze explainervideo, whitepaper en meer.