Generatie Y zit in de stress, ongeacht opleidingsniveau

Flexcontracten, een krappe woningmarkt en het bijna onmogelijk rondkrijgen van een hypotheek. Deze combinatie zorgt ervoor dat 61% van de millennials gemiddeld tot heel veel stress ervaart in zijn of haar dagelijkse leven. Dit blijkt uit onderzoek van de Young Advisory Group. De stress lijkt onafhankelijk te zijn van iemands opleidingsniveau. Wel verschillen de oorzaken van stress per opleidingsniveau.

Deze oorzaken zijn ontzettend van belang als je werkstress wilt verminderen. Maar de gemiddelde werkgever heeft niet door wat er precies speelt bij een werknemer: is er thuis iets aan de hand, is er prestatiedruk, heeft de werknemer problemen met collega’s op het werk? De levensfases van werknemers brengen verschillende uitdagingen met zich mee, soms met psychische, lichamelijke of gedragsmatige klachten tot gevolg.

Stress verminderen: samen aanpakken

Zorg van de Zaak probeert werkgevers en werknemers bewust te maken van de diverse oorzaken van stress. Wij helpen vervolgens om het probleem aan te pakken en actie te ondernemen om uitval deels of helemaal te voorkomen. Kijk wat je kunt doen op deze pagina.