Integrale aanpak impactvolle momenten

Medewerkers zijn gelukkiger als ze voluit mee kunnen doen op het werk en in de maatschappij. Er zijn echter momenten in het leven, die veel vergen van medewerkers. Een zwangerschap, een scheiding of het verlies van een dierbare. Juist bij dergelijke impactvolle momenten, die gepaard gaan met fysieke, mentale, sociale en financiële uitdagingen, biedt Zorg van de Zaak meerwaarde.

Onze integrale aanpak versterkt de veerkracht van medewerkers, zodat ze de regie nemen over hun gezondheid, vitaliteit en leven. We bieden passende ondersteuning en zorg – op het werk, thuis of in de (poli)kliniek – op momenten dat het wat minder goed gaat. Met onze integrale aanpak – waarbij we vooraf risico’s in kaart brengen – bieden we vroegtijdig laagdrempelige ondersteuning en voorkomen we uitval. Onze aanpak hierin is zowel multidisciplinair als interdisciplinair.

Wij hebben onze krachten al gebundeld voor de volgende impactvolle momenten:

Zwangerschap & werk

Een zwangerschap is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Het kan puur geluk en plezier brengen, maar ook fysiek ongemak of onzekerheid. Wij leveren de juiste zorg op het juiste moment: tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in de terugkeer naar werk.

Lees meer

Relatiestress & scheiden

Een scheiding heeft veel impact op iemands leven. Het zorgt ook vaak voor veel stress en kan psychische klachten veroorzaken. Om te voorkomen dat medewerkers uit balans raken, helpen wij graag! Dit varieert van een goede privé-werk balans, relatiebemiddeling, financiële hulp tot scheidingsbemiddeling. Ook hebben we hiervoor een Relatiestress-test ontwikkeld.

Lees meer

Bekijk integrale aanpak

Daarnaast zijn we volop bezig met het realiseren van een integrale aanpak impactvolle momenten rondom Reorganisatie & Werk, Overgang & Werk, Rouwverwerking & Werk. Ook zijn we bezig met de realisatie van een integrale aanpak op het gebied van Sociale veiligheid & Werk en Verslaving & Werk.