Loading...

Verandering en reorganisatie

Om diverse redenen kan een bedrijf het beleid of de organisatie veranderen. Vaak heeft dat gevolgen voor werknemers. Bijvoorbeeld als een functie komt te vervallen of de werkzaamheden worden verplaatst naar een andere locatie. Een werkgever is dan verplicht om zich in te spannen voor de belangen van de werknemer.

Bel een adviseur

088 277 88 05

Vakkundig advies?

Stel uw vraag

Een werkgever is verplicht (Wet verbetering Poortwachter) om bij een reorganisatie werknemers optimaal kansen te bieden op herplaatsing.

Consequenties voor werknemer

Stel, de concurrentie is toegenomen in de sector detailhandel. Daardoor kan een winkelketen besluiten om bepaalde vestigingen te sluiten of te verplaatsen. Een winkelbediende moet door deze verandering op een andere vestiging gaan werken, met als gevolg dat ze dagelijks drie uur onderweg zou zijn. En ze moet op sommige dagen ook de kinderen ophalen van en wegbrengen naar de kinderopvang.

Door reorganisatie op zoek naar passende functie

Voor de werknemer is het eigenlijk niet te doen om op de andere locatie te gaan werken. Door de veranderingen binnen haar bedrijf zit ze in een lastige situatie. Ze besluit om dit aan te kaarten bij haar leidinggevende. Haar voorkeur gaat uit naar dezelfde functie dichtbij huis. Maar ze staat ook open voor ander werk, dat bij haar zou passen.

Verplichtingen werkgever bij reorganisatie

Een werkgever is verplicht (Wet verbetering poortwachter) om bij een reorganisatie werknemers optimaal kansen te bieden op herplaatsing. Ook als blijkt dat er binnen het bedrijf geen passend werk meer is. Gedwongen afscheid van een collega is natuurlijk nooit prettig. Een loopbaantraject of outplacement kan voor dit probleem een mooie oplossing zijn.

Outplacement en loopbaanbegeleiding

Margolin is onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk en gespecialiseerd in outplacement en loopbaanbegeleiding. De loopbaanadviseurs van Margolin bieden maatwerk. Eerst onderzoeken zij wat een kandidaat nodig heeft om nieuw werk te vinden. De adviseur bespreekt dit met de werkgever en de werknemer. Daarna gaat de adviseur in op de mogelijkheden van de kandidaat. Zowel in groepsgesprekken als individueel. Door kritische vragen te stellen, te spiegelen en te confronteren wordt de kandidaat uitgedaagd om keuzes te maken en in actie te komen. Zo krijgt de kandidaat een scherp beeld van de situatie en de verantwoordelijkheid voor het vinden van ander werk.

Gericht op zoek naar een nieuwe baan

Margolin staat voor mens en arbeid. Het uitgangspunt is de mens en zijn mogelijkheden. Vanuit deze basis zoeken de loopbaanadviseurs naar de juiste verbinding met werk. Het Jobcenter van Margolin helpt kandidaten om hun sollicitatievaardigheden verder te ontwikkelen. Bovendien organiseren de loopbaanadviseurs om de week een thema- of netwerkbijeenkomst, waar kandidaten de gelegenheid krijgen om te netwerken en elkaar te steunen en stimuleren. Zodat de kandidaat gericht op zoek is naar een nieuwe baan. En daarin ook, ondanks eventuele teleurstellingen, doorzet.

 

Vakkundig advies?'Verandering en reorganisatie'

Stel uw vraag

Margolin: Arbeidsdeskundigen & Loopbaanadviseurs

Margolin voert arbeidsdeskundige onderzoeken uit en adviseert en begeleidt op het gebied van re-integratie eerste en tweede spoor, loopbaantrajecten en outplacement. De arbeidsdeskundigen adviseren over arbeidsmogelijkheden: werkbelasting versus belastbaarheid. Onze loopbaanadviseurs adviseren, trainen en coachen en laten werknemers en werkgevers hun belemmeringen, kwaliteiten en ambities (her)ontdekken. Deze adviseurs helpen zoeken naar passende vacatures en begeleiden bij sollicitaties.

Bezoek de website

Volg Margolin: Arbeidsdeskundigen & Loopbaanadviseurs op