Laden...

Brain Awareness Week

Tijdens de Brain Awareness Week 2023 brachten wij hersengezondheid op de werkvloer extra onder de aandacht.

Lees meer
Brain Awareness Week

Heb aandacht voor je brein

Tijdens de Brain Awareness Week vragen we een week lang aandacht voor de werking van de hersenen én het belang hiervan voor werkend Nederland. We zijn het verleerd om het brein soms te laten rusten, staan 24/7 ‘aan’, met als gevolg een overload aan informatie in ons brein. Met een gezond, uitgerust brein krijg je meer regie over je werkzaamheden, behoud je controle en overzicht, word je stressbestendiger en voorkom je lichamelijke en psychische klachten.

Brain Awareness Week

Mentale uitdaging

Als de boog altijd gespannen staat, lopen medewerkers het risico op stress gerelateerde en psychische klachten. Signalen zoals futloosheid, aanhoudende hoofdpijn, concentratieproblemen of oververmoeidheid worden niet op tijd herkend. Tijdens de Brain Awareness week willen we meer aandacht voor en kennis over het brein. Wij vinden dit belangrijk omdat we allemaal breinwerkers zijn geworden en iedere dag steeds meer informatie te verwerken krijgen.

Hoe zit het met jouw mentale uitdaging? Laat het ons weten via LinkedIn.

Brain Awareness Week Brain Awareness Week

Switchtasken

Als je steeds tussen twee taken wisselt die allebei veel aandacht vragen, ben je aan het switchtasken. Denk aan een vergadering en tegelijkertijd stiekem je mail bekijken en beantwoorden. Hierdoor neemt de kans op fouten toe.

Brain Awareness Week

25 minuten...

Zo lang duurt het om weer in volledige focus te komen, na dat ‘korte vraagje’ tussendoor van je collega.

De visual hiernaast geeft weer welke versnellingen van mentale inspanning er zijn, maar ook hoe het brein herstelt. Als het brein kan ontfocussen en zich niet hoeft in te spannen, zoals wandelen, een douche of warm bad nemen, de zon op je gezicht voelen, een huisdier aaien of uit het raam staren. Kortom, alle activiteiten waarbij het brein niets hoeft te doen.

Brain Awareness Week

Slaap

Voor de een zo vanzelfsprekend, voor de ander soms een strijd: slapen. We vinden het zo normaal, maar beseffen niet altijd hoe belangrijk slaap is voor onze gezondheid. Een goede nachtrust helpt ons overdag om beter te functioneren met meer plezier en meer energie. En bovendien verkleint het de kans op arbeidsongevallen op het werk. Kennis en bewustwording over slaap maakt dat je meer controle krijgt over hoe je slaapgedrag kunt bepalen.

Meer weten? Prof. Eus van Someren (hoofd van de afdeling Slaap en Cognitie, Nederlands Herseninstituut) geeft tips.

“Volgens recent onderzoek van PWC kunnen organisaties door te investeren in vitaliteit, besparingen realiseren tot maximaal 12,6 procent van hun omzet.”

Webinar 'Rust in je brein'

Op 20 april vond het webinar “Rust in je Brein” voor werkend Nederland plaats. Tijdens het webinar werden diverse thema’s behandeld door Michel (bedrijfsarts Zorg van de Zaak), Ronald (Hersenstichting), Han (Stichting bewegen voor je brein). Tevens kwam Smove (smart movement) langs om de kijkers te laten bewegen door middel van leuke oefeningen die ook jij tijdens het werk kunt doen.

Benieuwd naar het webinar? Hier kun je ‘m terugkijken. 

Brain Awareness Week

Whitepaper Vitaliteit en het Brein

Door de snelle veranderingen die tegenwoordig plaatsvinden en alle informatie die we constant verwerken, moeten wij ons steeds vaker en sneller aanpassen. Al deze veranderingen vergen veel van ons brein.

Als MKB’er meer weten over de belangrijke relatie tussen het brein en vitaliteit?

Download de whitepaper

Meer informatie of contact?

Laat je gegevens achter en we nemen vanuit team MKB contact met je op.