Laden...

Brain Awareness Week

Tijdens de Brain Awareness Week 2024 brachten wij de invloed van gezonde, uitgeruste hersenen op de werkvloer extra onder de aandacht. Die extra aandacht beperkt zich niet tot één week: Ontdek wat je kunt doen om jezelf en jouw medewerkers brein-fit te houden.

Lees meer
Brain Awareness Week

Een relaxt brein presteert beter

Tijdens de Brain Awareness Week stonden we een week lang stil bij de werking van de hersenen én het belang hiervan voor werkend Nederland. Ons brein is onze ultieme tool om gezond om te kunnen gaan met allerlei interne- en externe invloeden. Met een gezond en relaxt brein krijg je meer regie over je werkzaamheden, behoud je controle en overzicht, word je stressbestendiger en voorkom je lichamelijke en psychische klachten. 

Gedurende de week schreven we elke dag over een brein-onderwerp dat inhaakt op het herstel van rust en balans.

Wil je vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op LinkedIn en check regelmatig ons blog. 

Brain Awareness Week

Mentale uitdaging

Als de boog altijd gespannen staat, lopen medewerkers het risico op stress gerelateerde en psychische klachten. Signalen zoals futloosheid, aanhoudende hoofdpijn, concentratieproblemen of oververmoeidheid worden niet op tijd herkend. Tijdens de Brain Awareness week hebben we meer aandacht voor en kennis over het brein. Wij vinden dit belangrijk omdat we allemaal breinwerkers zijn geworden en iedere dag steeds meer informatie te verwerken krijgen.

Hoe zit het met jouw mentale uitdaging? Laat het ons weten via LinkedIn.

Resetten Resetten

Resetten

In onze altijd-aan-cultuur is het nemen van pauzes vaak het eerste wat we opofferen in onze zoektocht naar productiviteit. Maar onderzoek wijst uit dat regelmatige pauzes essentieel zijn voor het behoud van optimale cognitieve prestaties en het voorkomen van mentale vermoeidheid.

Brain Awareness Week

Korte pauzes

Als we, gedurende de dag, korte pauzes nemen, helpen we het brein resetten, stimuleren we de creativiteit en verbeteren we de algehele productiviteit. Het is belangrijk om tijdens deze pauzes volledig los te koppelen van werk en te focussen op ontspannende activiteiten, zoals een korte wandeling, meditatie of simpelweg even ademhalen. 

Wat doe jij tijdens je werkpauze het liefst? 

Brain Awareness Week

Slaap

Voor de een zo vanzelfsprekend, voor de ander soms een strijd: slapen. We vinden het zo normaal, maar beseffen niet altijd hoe belangrijk slaap is voor onze gezondheid. Een goede nachtrust helpt ons overdag om beter te functioneren met meer plezier en meer energie. En bovendien verkleint het de kans op arbeidsongevallen op het werk. Kennis en bewustwording over slaap maakt dat je meer controle krijgt over hoe je slaapgedrag kunt bepalen.

Meer weten? Prof. Eus van Someren (hoofd van de afdeling Slaap en Cognitie, Nederlands Herseninstituut) geeft tips.

“Volgens recent onderzoek van PWC kunnen organisaties door te investeren in vitaliteit, besparingen realiseren tot maximaal 12,6 procent van hun omzet.”

Webinar 'Rust in je brein'

Onlangs vond het webinar “Rust in je Brein” voor werkend Nederland plaats. Tijdens het webinar werden diverse thema’s behandeld door Michel (bedrijfsarts Zorg van de Zaak), Ronald (Hersenstichting), Han (Stichting bewegen voor je brein). Tevens kwam Smove (smart movement) langs om de kijkers te laten bewegen door middel van leuke oefeningen die ook jij tijdens het werk kunt doen.

Benieuwd naar het webinar? Hier kun je ‘m terugkijken. 

Brain Awareness Week

Whitepaper Vitaliteit en het Brein

Door de snelle veranderingen die tegenwoordig plaatsvinden en alle informatie die we constant verwerken, moeten wij ons steeds vaker en sneller aanpassen. Al deze veranderingen vergen veel van ons brein.

Meer weten over de belangrijke relatie tussen het brein en vitaliteit?

Download de whitepaper

Meer informatie of contact?

Laat je gegevens achter en we nemen vanuit team MKB contact met je op.