Meer plezier op je (thuis)werkdag

Hoe werk je met plezier en resultaat, terwijl je noodgedwongen op afstand zit van je collega’s? Deze vijf tips kunnen je helpen om het werk zo aangenaam mogelijk te maken en goed voor jezelf te zorgen:

1.      Blijf alert op bewegen! Geef het prioriteit, juist als je druk bent. Een half uur wandelen per dag is al effectief. Wandelen maakt je creatief en leidt tot nieuwe ideeën. Sommige afspraken kun je wandelend doen of haal tijdens een pauze even een frisse neus. Wat ook kan helpen om meer te bewegen is een sportieve uitdaging te organiseren met collega’s. Dit houdt je scherp én vrolijk.

2.      Stel prioriteiten. Dit geeft je rust en houvast op een hectische thuiswerkdag. Let op hoe jij jouw dag indeelt zodat je ook voldoende hersteltijd hebt. En doe vaker een mindfulness oefening voor ontspanning en breinherstel.

3.      Blijf jezelf ontwikkelen, zorg dat je niet uitgekeken raakt op je werk. De inhoud van ons werk bepaalt het plezier dat je ervaart. Neem af en toe de tijd om te reflecteren en zaken te bespreken die belangrijk voor je zijn. Ga hierover in gesprek met je leidinggevende.

4.       Kijk naar elkaar om en vraag regelmatig hoe het met iemand gaat. Luister ook echt naar het antwoord. Je kunt ook een collega (video)bellen zonder dat je een afspraak hebt, gewoon voor een praatje. Onze professionals kunnen ondersteunen als het wat minder goed gaat.

5.       Geef complimenten aan elkaar. Het kost bijna geen tijd, je hebt ze altijd bij je en het heeft een groot effect op het werkplezier. Zowel voor de gever als de ontvanger.