Loading...

Wandelen Werkt

Wandelen werkt

Wandel vandaag en luister mee!

Tijdens de Wandelen Werkt 4-daagse in de Week van de Werkstress sprak Nicolette Kluijver met onze experts ver wat wandelen met je doet. Heb je een podcast gemist? Luister deze dan terug tijdens jouw wandelmoment en doe mee met de oefeningen.

Persbericht

Zorg van de Zaak Netwerk en KWBN pleiten voor verplichte wandeling tijdens werktijd. Uit onderzoek door Markteffect onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat 50% van de werkende Nederlanders wandelen zelfs als verplicht onderdeel wil van de werkdag.

Onze online kennissessie over Wandelen Werkt gemist?

In de sessie gaan experts in op de effecten van wandelen op ons mentale en fysieke gezondheid.

Wandelen werkt: geestelijke gezondheidszorg

Wandelen helpt GZ-psycholoog Mariska Davidse van Skils om haar scherp te houden en te ontfocussen. Op de 4e dag van onze Wandelen Werkt 4-daagse wandelde ze samen met oud-topsporter Edith Bosch een ronde in een prachtige omgeving vlakbij huis. Door te lopen verlaag je je stressniveau. Gun het jezelf!

Wandelen Werkt: verslavingszorg

Bas van de Goor ging langs bij Eline Traa van verslavingsreclassering van Novadic-Kentron. Een half uurtje wandelen in de pauze werkt voor haar zo fijn. Niet alleen om te bewegen, maar ook voor een praatje. In deze video kun je zien hoe wandelen voor haar werkt.

Wandelen Werkt: kraamzorg

Onze collega en Naviva kraamverzorgende Laura Stooter werd vanaf haar kraamadres opgehaald door Marc Tuitert om een wandeling te maken. In deze video kun je zien hoe wandelen voor haar werkt.

Wandelen werkt: bedrijfszorg

Nicolette ging langs bij onze collega Ginger Otten, praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Zorg van de Zaak, tijdens onze Wandelen Werkt 4-daagse. Samen het haar wandelmaatje gingen zij op pad in haar eigen omgeving. Kijk hier hoe dat was.

‘Wandelen Werkt’ 4-daagse

Wandelen tijdens de werkdag is belangrijk voor het voorkomen van psychische overbelasting. Veel gezondheidsklachten, zoals onder andere stress en burn-outklachten kunnen door wandelen voorkomen worden.

Tijdens de Week van de Werkstress organiseren we een ‘Wandelen Werkt 4-daagse’ waarbij we vier dagen lang een van de bedrijfsonderdelen centraal zetten: bedrijfszorg, geboortezorg, verslavingszorg en GGZ. Iedere dag kun je hier een podcast vinden met daarin een interview over wandelen met een inhoudsdeskundige van desbetreffend bedrijfsonderdeel en praktische oefeningen van een wandelcoach. We roepen iedereen op om een halfuurtje naar buiten te gaan. Wandel jij mee?

Luister hier de podcasts

Maandag 16 november staat in het teken van bedrijfszorg. Bedrijfsarts Jamila Jankipersadsing wordt door Nicolette Kluijver geïnterviewd tijdens het wandelen. Wat ziet zij als belangrijkste reden om te gaan wandelen? En hoe bevordert dit nu precies je gezondheid? Je hoort het in deze podcast!

Op dinsdag 17 november staat kraamzorg centraal. Regiomanager Chedli Bolte van Naviva wandelt met Nicolette. Zij bespreken hoe je als ouder of zwangere om kunt gaan met stress. En hoe zij in de kraamzorg wandelen kan toepassen. Ook krijg je leuke praktische tips over wandelen.

Op woensdag 18 november gaat de podcast in op verslavingszorg. Lifestyle- en sportcoach Bart Smits deelt met Nicolette hoe wandelen werkt binnen de verslavingszorg.

Donderdag 19 november sluiten we de 4-daagse af met een podcast met Ulrika Leons van Skils. Zij gaat in op de effecten van wandelen op ons brein en op ons stressniveau.

Volg ons ook op LinkedIn voor de laatste updates