Generatieverschillen en stressbeleving

Of luister via

Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’. Met maandelijks een nieuwe aflevering. Volg ons via een van onze kanalen en blijf op de hoogte van een nieuw geluid.

Aflevering 3: Generatieverschillen en stressbeleving

Verschillende generaties die samenwerken op de werkvloer levert nog wel eens stress op. En dan ervaart en benadert iedere generatie stress ook nog op een andere manier. Begrijp de generatieverschillen op werk én hoe je deze benut. Zodat je samen met plezier goede resultaten neerzet.Generatiestrateeg Marjolein Risseeuw en loopbaandeskundige bij Endit Ton Schoo vertellen er alles over in het gesprek met onze presentator Niels Guns.

Over de podcast

Stress wordt vaak gezien als de vijand van onze gezondheid, maar het is tijd voor een nieuwe benadering. Stress op zichzelf is niet schadelijk; het biedt energie om uitdagingen aan te gaan en motiveert tot leren en groeien. Het is onze houding tegenover stress die de impact op onze gezondheid bepaalt. Het wordt een probleem als we te laat reageren. Begrip van de evolutionaire, neurologische, maatschappelijke en culturele aspecten van stress is cruciaal.

Laten we stress niet als vijand blijven zien, maar er meer leren omgaan. Het gaat niet meer om stressbestendig zijn, maar stressbehendig. Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’.