Verander je kijk op stress

Of luister via

Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’. Met maandelijks een nieuwe aflevering. Volg ons via een van onze kanalen en blijf op de hoogte van een nieuw geluid.

Aflevering 1: Verander je kijk op stress

In onze eerste aflevering hebben we het over ons algemene beeld van stress. Het staat vooral bekend als wat we willen vermijden. En juist die mindset, hoe je denkt over stress, heeft effect op hoe we stress ervaren. Want stress is óók een krachtig middel voor persoonlijke ontwikkeling en veerkracht.

Hoe dat zit bespreekt presentator Niels Guns met zijn gasten Rita Zijlstra, klinisch neuropsycholoog en bestuurder bij Zorg van de Zaak. En Richta IJntema, universitair docent bij de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie bij de Universiteit Utrecht en zelfstandig psycholoog.

Over de podcast

Stress wordt vaak gezien als de vijand van onze gezondheid, maar het is tijd voor een nieuwe benadering. Stress op zichzelf is niet schadelijk; het biedt energie om uitdagingen aan te gaan en motiveert tot leren en groeien. Het is onze houding tegenover stress die de impact op onze gezondheid bepaalt. Het wordt een probleem als we te laat reageren. Begrip van de evolutionaire, neurologische, maatschappelijke en culturele aspecten van stress is cruciaal.

Laten we stress niet als vijand blijven zien, maar er meer leren omgaan. Het gaat niet meer om stressbestendig zijn, maar stressbehendig. Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’.