Quiet quitting: een serieus signaal?

Of luister via

Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’. Met maandelijks een nieuwe aflevering. Volg ons via een van onze kanalen en blijf op de hoogte van een nieuw geluid.

Aflevering 4: Quiet quitting: een serieus signaal?

Quiet quitting is een fenomeen waarbij medewerkers minder gemotiveerd en betrokken lijken en minder vaak extra taken op zich nemen. Is dit een vorm van stress vermijden? Of is quiet quitting juist een goede manier om met stress om te gaan? Leer hoe het herkennen van deze signalen niet alleen helpt bij stresspreventie, maar ook bij het voorkomen van verveling, het actief zoeken naar een nieuwe loopbaan of herinrichten van de juiste werk- en privébalans.

Pascale Peters, hoogleraar Strategisch Human Resource Management bij Nyenrode en Helma Schuldink, directeur en loopbaanprofessional bij Endit gaan hierover in gesprek met onze presentator Niels Guns.

Over de podcast

Stress wordt vaak gezien als de vijand van onze gezondheid, maar het is tijd voor een nieuwe benadering. Stress op zichzelf is niet schadelijk; het biedt energie om uitdagingen aan te gaan en motiveert tot leren en groeien. Het is onze houding tegenover stress die de impact op onze gezondheid bepaalt. Het wordt een probleem als we te laat reageren. Begrip van de evolutionaire, neurologische, maatschappelijke en culturele aspecten van stress is cruciaal.

Laten we stress niet als vijand blijven zien, maar er meer leren omgaan. Het gaat niet meer om stressbestendig zijn, maar stressbehendig. Klaar voor een andere kijk op stress? Je ontdekt het in onze podcast ‘Stress maakt sterker’.