Werkstress door coronacrisis neemt toe: vast aanspreekpunt nodig

Steeds meer mensen lopen aan tegen de nadelen van het verplichte thuiswerken en ook op de werkvloer nemen de spanningen toe. Het leidt tot meer verzuim. Dit blijkt uit onderzoek van het CNV onder haar leden. Bijna 40 procent van de ondervraagden die verplicht naar het werk moet komen, geeft aan minder werkplezier te hebben. 20 procent meldt dat de werksfeer steeds slechter wordt. Al met al leidt het bij 29 procent van de ondervraagden tot meer werkstress. CNV-voorzitter Piet Fortuin: ‘Een vast aanspreekpunt per bedrijf is nu nodig, iemand die signaleert, een luisterend oor biedt of meedenkt over oplossingen. Werkgevers moeten dit probleem scherper op de radar krijgen en hier budget voor vrijmaken.’


Het is belangrijk om in gesprek te blijven met werknemers over de mentale gezondheid. Onze toolkaart werkstress kan hierbij helpen.

Wij denken graag met je mee over hoe je verzuim door werkstress kunt voorkomen. Bijvoorbeeld met een telefonische hulplijn voor werknemers die zich zorgen maken of een verstoorde werk-privébalans hebben, aangeboden door bedrijfsmaatschappelijk werkers van Gimd. Of door een training te volgen aan leidinggevenden hoe zij op afstand werknemers kunnen motiveren.

Neem contact op met de Zorg van de Zaak corona desk voor advies op maat.