Week van de werkstress: ’Zie stress als startsignaal’

Van 13 tot en met 17 november staat Nederland weer in het teken van de ‘Week van de Werkstress’. Deze week is bedoeld om werkstress bespreekbaar te maken en daarmee verzuim op de werkvloer te voorkomen. Bij Zorg van de Zaak is het de aftrap van ons thema: ‘Stress als startsignaal’.

Iedere werkplek kent omstandigheden en factoren die stress veroorzaken. Is er bij de ene medewerker niks te zien, loopt de ander zenuwachtig rondjes op de afdeling. Iedereen gaat anders om met stress. Niets aan te doen als werkgever? Zeker wel!

Een goede werkgever weet wat er nodig is om daar goed mee te gaan. Zij herkennen de signalen, weten welke belangrijk eigenschap van belang is én weten het belang van de juiste balans in ontspanning en stress. En dus faciliteren en ondersteunen ze de medewerkers, zodat zij ook onder uitdagende omstandigheden met plezier aan het werk blijven. Win-win.

Aan de slag!

We nemen je graag mee in hoe je anders kan kijken naar stress, hoe je jouw team veerkrachtiger maakt en geven je hierbij tips en tricks. Ga naar onze pagina ‘Stress als startsignaal’ en bekijk onze explainer, begingids en meer.