Succesvolle start campagne ‘Beter Inzetbaar’ in FC Utrecht stadion

Gisteren is de MKB-campagne ‘Beter Inzetbaar’ van Zorg van de Zaak succesvol gestart met een inspirerend klantevent in stadion Galgenwaard van FC Utrecht. Tijdens de kick off bijeenkomst, met Tom van ’t Hek als dagvoorzitter, vertelden experts aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden hoe om te gaan met verminderde inzetbaarheid op de werkvloer. Bij 50 procent van de ziekmeldingen speelt er namelijk ook nog iets anders. Een te hoge bloeddruk èn een te hoge werkdruk. Ernstige slaapproblemen èn ernstige problemen met een collega. Hoe ga je daar als werkgever mee om? En hoe kun je samen met je werknemer zorgen voor een goede inzetbaarheid? Dit vraagstuk en de rol van de inzetbaarheidscoach kwamen tijdens het event aan bod.

Zet je antenne aan
Tijdens haar welkomstwoord gaf Angeline van Dijk, algemeen directeur van Zorg van de Zaak, aan hoe belangrijk het is om ‘vroegtijdig te investeren in je werknemers met preventie. Als je merkt dat er bij je werknemer naast de ziekmelding privé iets speelt, zorg dan dat je hier iets mee doet.’ Vervolgens ging Annelies Hoogendoorn, directeur Innovatie bij Zorg van de Zaak,
dieper in op hoe je als werkgever je ‘antenne’ aan kunt zetten om zicht te krijgen en te houden op niet-medische kwesties die een rol spelen bij verzuim. ‘Ga het gesprek aan met je werknemer. Mocht je er niet uitkomen dan kan onze inzetbaarheidscoach je helpen praktische oplossingen te vinden.’ Daarna illustreerden inzetbaarheidscoach Carola de Laat en bedrijfsarts Stefan van Vuuren, aan de hand van de eigen praktijk, hoe ze werkgevers helpen om problemen rondom inzetbaarheid op te lossen. Ook beantwoordden ze vragen uit de zaal van MKB’ers over hoe om te gaan met het verzuimproces, rapportages van de bedrijfsarts, en wat nu concreet de rol van de inzetbaarheidscoach binnen dat speelveld is.

Mark Tuitert: ‘zonder strijd geen overwinning’
Tot slot vertelde Mark Tuitert op indrukwekkende wijze zijn verhaal over zijn sportcarrière en de invloed van de vechtscheiding van zijn ouders op zijn sportprestaties. Hij bevestigde nogmaals hoe belangrijk het is om de juiste aandacht te geven aan onopgeloste kwesties die spelen in de privé- of werksfeer: ‘Zonder strijd geen overwinning’. Na het inspirerende verhaal van Mark Tuitert was het tijd voor de netwerkborrel.De aanwezigen konden onder het genot van een hapje en een drankje vragen stellen aan inzetbaarheidscoaches van Zorg van de Zaak.

Aanmelden events campagne
De komende weken organiseert Zorg van de Zaak nog vier soortgelijke MKB-events in Zwolle (14/9) , Amsterdam (19/9), Rotterdam (21/9) en Eindhoven (26/9) over .

Over de campagne ‘Beter Inzetbaar’
Met de campagne wil Zorg van de Zaak de inzetbaarheidcoach onder de aandacht brengen bij het MKB. Uit cijfers van Zorg van de Zaak blijkt dat bij 70 procent van de langdurige ziekmeldingen -naast gezondheidsproblemen- eveneens niet-medische factoren een rol spelen. In dat kader wordt de inzetbaarheidscoach ingeschakeld, die als onafhankelijke partij niet-medische oorzaken van uitval bespreekbaar maakt en oplossingen vindt, opdat werknemers beter inzetbaar blijven of worden. Hij bespreekt nooit gezondheidsklachten, en vervult een brugfunctie tussen werkgever, werknemer en bedrijfsarts.
De campagne loopt tot eind september 2017, waarna Zorg van de Zaak zich uiteraard blijft inzetten voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Meer informatie over de inzetbaarheidscoach en de campagne ‘Beter Inzetbaar’.

Bekijk ook het fotoalbum op onze facebookpagina.