Laden...

Openbaar bestuur & Dienstverlening

De kracht zit ‘m in verbinding. Door dicht bij onze klant te staan, verrassen we met oplossingen die passend zijn. Medewerkers binnen openbaar bestuur staan midden in de maatschappij. Zij hebben te maken met een breed palet aan uitdagingen. Uitdagingen die ook spelen bij dienstverlenende organisatie, zoals luchthavens, hospitality-, media- en IT- bedrijven.

De grootste uitdagingen bij dienstverlenende beroepen

Van medewerkers binnen het openbaar bestuur en de dienstverlening wordt veel geëist. Of het nu een rechter is die veel zaken voor zijn rekening neemt, een baliemedewerker van een gemeente of een hospitality bedrijf die in een verhardende maatschappij met oplopende emoties te maken krijgt. De mentale en fysieke klachten die hieruit voortkomen trekken vaak een zware wissel op medewerkers.

We ondersteunen bij:

  • Ontwikkelen van vitale organisaties
  • Optimaliseren goed werkgeverschap
  • Verbeteren werkbalans
  • Stimuleren eigen verantwoordelijkheid
  • Omgaan met agressie en geweld
  • Voorkomen van mentale en fysieke overbelasting
Neem contact op

Zo zorgen we dat het voor iedereen werkt

Klanten zien ons echt als een partner op het gebied van welzijn, vitaliteit en preventie. Doordat we zelf sterk geworteld zijn in de regio kunnen we goed inspelen op wat een organisatie nodig heeft, en werkgevers én medewerkers weer verder op weg helpen.

De focus op preventie is steeds belangrijker. Een mooi voorbeeld is de structurele, en steeds meer preventieve, inzet van de POB (praktijkondersteuner bedrijfsarts) in de samenwerking met de gemeente Groningen. De POB is een belangrijke gesprekspartner voor de medewerker. Niet alleen in de begeleiding bij uitval maar ook als luisterend oor of om even te sparren. Een medewerker kan zelf aan de bel trekken voor een gesprek. Dat geeft natuurlijk veel meer eigen regie dan als er pas iets gebeurt als het al te laat is.

Daarnaast kunnen we door onze netwerkaanpak organisaties bijstaan in allerlei soorten inzetbaarheidsvraagstukken. Van verzuim tot aan loopbaanvraagstukken. Dit resulteert in effectieve oplossingen die soms verrassend zijn.

‘Ik ben van mijn uitval tot aan mijn nieuwe droombaan zo geweldig begeleid dat ik er dubbel zo sterk uit heb kunnen komen’. Henriëtte, voorheen werkzaam bij gemeente IJsselstein.

Als ik dat terug hoor van een cliënt over de begeleiding die we samen met andere professionals uit ons netwerk hebben gedaan, dan ben ik echt heel trots. Het laat ook zien dat onze rol en toegevoegde waarde steeds verder gaat.

– Charlotte Kloet, Directeur Openbaar bestuur & Dienstverlening

Openbaar bestuur & Dienstverlening Openbaar bestuur & Dienstverlening

Trots op de samenwerking met onze klanten

Trots op de samenwerking met onze klanten

Contact Openbaar bestuur & Dienstverlening

Wil je weten wat sector Openbaar bestuur & Dienstverlening kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze bedrijfsadviseurs.

Heb jij een andere vraag? Bijvoorbeeld over een afspraak of spreekuur met een van onze professionals. Ga dan naar onze algemene contactpagina.

Meer dan 100 medewerkers

Minder dan 100 medewerkers