Zorg van de Zaak lanceert FiT Club voor eigen medewerkers

Zorg van de Zaak lanceert de Fit Club voor alle medewerkers binnen het netwerk. De Fit Club biedt activiteiten waar ontmoeten, ontspanning en vitaliteit centraal staan. “Als het goed gaat met onze mensen, gaat het beter bij onze klanten”, vertelt Bas Tomassen, CEO bij Zorg van de Zaak.

Met de FiT Club kunnen medewerkers meedoen aan sportieve wedstrijden als de Amstel Gold Race, Hyrox of Yet Zuidas Run. Ook kookworkshops en wekelijkse lessen in yoga, krachttraining en meditatie staan op de agenda. Maar afgelopen december bijvoorbeeld ook de Sinterklaasbijeenkomst voor ouders en hun jonge kinderen. “We willen onze mensen uitnodigen om mee te doen en met elkaar aandacht te besteden aan voldoende beweging, gezonde voeding, mentale ontspanning en positief sociaal contact”, vertelt Bas. “De FiT Club ondersteunt dit met leuke activiteiten rondom deze onderwerpen.”

De FiT Club is met reden méér dan vitaliteit en ontspanning. “Door de coronatijd zie je dat mensen op grotere afstand van elkaar zijn komen staan. We werken meer thuis, waardoor je elkaar minder ziet en er minder contact is. Terwijl dit ook nodig is om elkaar te begrijpen, goed samen te werken en elkaar vertrouwen. En in onze dienstverlening is het juist extra belangrijk dat onze mensen goed samenwerken en durven te vertrouwen op elkaar. De FiT Club ondersteunt en faciliteert dit, waarbij we bestaande initiatieven ook omarmen. Door de bundeling wordt het meer zichtbaar en daarmee toegankelijker voor iedereen. En verbindt collega’s uit het hele netwerk.

Functioneren in de toekomst
De FiT Club is onderdeel van een nieuwe richting in personeelsmanagement. “In 2020 hebben we ons beleid vernieuwd”, vertelt Bas. “We hebben het klassieke beoordelingsgesprek losgelaten en zijn het gaan hebben over functioneren in de toekomst. Hiervoor is het FiT-gesprek in de plaats gekomen.”

“Dat staat voor Functioneren In de Toekomst”, legt Bas uit. “Hoe gaat het met je? Wat heb je nodig om mee te gaan met de veranderingen om ons heen en hoe blijf je fit en vitaal? We vinden het belangrijk om onze medewerkers daar als werkgever ook bij te ondersteunen en investeren daarin. Zo hebben we nu naast opleiding en training de FiT Club om ons op een positieve en activerende manier te helpen om van goede voornemens gezonde gewoonten te maken. Want dat hoort ook bij onze ambitie: Iedereen sterker aan het werk.”

En of Bas zichzelf al heeft opgegeven voor een activiteit? “Jazeker! Ik heb mij al opgegeven voor de Nijmeegse Vierdaagse in juli. Daar doen 50 collega’s aan mee die zelf al een eerste oefenloop hebben gedaan. Dat vind ik harstikke leuk, dat mensen die moeite al nemen met elkaar. Dat belooft veel goeds!”

Aan de slag
Wil jij ook (verder) aan de slag met vitaliteit en een positief werkklimaat in je team? Laat je inspireren met onze campagne Iedereen sterker aan het werk of neem contact met ons op.