Sterker aan het werk met een positieve werkcultuur

Een topwerkgever creëert een positieve werkcultuur, waarin ruimte is voor autonomie, groei en zingeving. Een leidinggevende die oog heeft voor zowel werkplezier als zingeving, zorgt voor een positieve werkcultuur op zowel de lange als korte termijn. Zo vergroot je het werkgeluk van medewerkers.

De basis van een positieve werkcultuur legt een werkgever met aandacht voor werkplezier en zingeving.

Werkplezier

Hebben medewerkers het leuk op het werk? Ervaren ze stress op de werkvloer? Hoe gaan ze binnen het team om met fouten en miscommunicatie? Vragen die gaan over de energie en emoties die het werk teweegbrengen. Werkplezier dus. Dit neemt toe als de werkgever samen met medewerkers reflecteert op successen, leert van minder goede ervaringen en werkt aan een positieve werkdruk.

Zingeving

Onder zingeving vallen: betekenisvol werk doen, met de maatschappij in verbinding staan en je onderdeel van een groter geheel voelen. Waarom kiezen medewerkers voor een bepaalde organisatie? Waarom doen zij het werk dat zij doen? Wat vinden zij daarin belangrijk? Wanneer de werkgever en medewerkers met elkaar spreken over gedeelde kernwaarden en drijfveren groeien gevoelens van geluk en verbinding. En bij een match in ambities nemen betrokkenheid en enthousiasme nog eens verder toe.

Laat ons je inspireren!

We zoomen nog verder in op de elementen die bijdragen aan een positieve werkcultuur. Ga naar onze pagina ‘Positieve werkcultuur’ en bekijk onze explainer, begingids en meer.