Ontspanning en eigen ontwikkeling steeds belangrijker dan volle werkweek

Volgens cijfers van het CBS neemt het aantal parttime werkenden onder 25- tot 35-jarigen steeds meer toe. Zo werkte in 2020 in deze leeftijdscategorie 60 procent voltijds en 40 procent in deeltijd. In 2003 ging het om respectievelijk 66 procent en 34 procent. Niet alleen de geboorte van een kind is een reden om minder te gaan werken. Ook is er een toename van parttimers te zien onder mensen zonder kinderen.

Meer tijd voor eigen behoeftes, voldoende ontspanning en hobby’s zijn redenen voor een kortere werkweek. Het privéleven en eigen ontwikkeling wordt steeds vaker even belangrijk gevonden als werk.

Zorg van de Zaak Netwerk helpt organisaties om werknemers te begeleiden in breinvriendelijk werken. Zonder een uitgerust brein, werk je niet vol focus, creativiteit, motivatie en plezier. Ook al gaat het om een 40-urige werkweek of 32 uur. Je brein is essentieel. Ontspanning is even belangrijk als op je toppen van je kunnen presteren.

Meer weten? Lees hoe wij je kunnen begeleiden in breinvriendelijk werken.

 

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/06/een-volle-werkweek-voor-jongeren-hoeft-het-niet-een-40-urige-werkweek-is-superouderwets-a4060988