Kom met Go-Fit 2020 in actie voor de Maasai in Kenia

Op 27 juni organiseert Zorg van de Zaak Netwerk Go-Fit 2020. Een dag die volop in het teken staat van samen bewegen door te wandelen, hard te lopen of te fietsen. Deelnemers kunnen zo de positieve effecten ervaren van bewegen én steunen een goed doel.  Voor elke deelnemer aan Go-Fit 2020 doneert Zorg van de Zaak  namelijk € 10,- aan de Zorg van de Zaak Foundation. De foundation zorgt ervoor dat de opbrengsten terecht komen bij de White Mountain Maasai Community in Kenia.

White Mountain Maasai Community
De White Mountain Maasai Community is een samenwerking van 16 Maasai-gemeenschappen. De Maasai zijn hard getroffen door de maatregelen rondom COVID-19. De markten zijn gesloten en toeristen komen er niet meer. Dat betekent dat de koeien en armbanden niet meer verkocht kunnen worden en er geen eten meer gekocht kan worden. Veel mensen lijden nu honger.

De avondklok en de regels rondom transport maken het erg moeilijk om het vee te laten grazen of naar de stad te kunnen reizen. Vooralsnog zijn de coronamaatregelen een grotere bedreiging dan corona zelf. De lock down duurt nog zeker tot 6 juli, maar de piek van besmettingen is daar nog niet bereikt. Het blijft dan ook spannend of er wel versoepeling van de maatregelen komt.

Steun vanuit Nederland
Zorg van de Zaak Foundation werkt al sinds vorig jaar samen met ‘Embassy of the Earth’. Dat is de organisatie die vanuit Nederland de Maasai ondersteunt. Alle inkomsten worden gebruikt voor voedselhulpacties om de honger door corona tegen te gaan. Een voedsel- en zeeppakket bestaat uit rijst, bonen, maïs, olie, melk, zeep en mondkapjes. Eén pakket voorziet een familie voor 8 – 10 dagen van voedsel. De lopende steun wordt dus uitgebreid met de opbrengsten van Go-Fit 2020. Een mooie aanvulling gezien de moeilijke en onvoorspelbare tijden.