Een werknemer in scheiding kost de baas (veel) geld

Gescheiden werknemers hebben vaker moeite op om de arbeidsproductiviteit op het werk te behouden:16% krijgt een burn-out nadat ze gescheiden zijn en ruim 25% was in het jaar na de scheiding minder productief op het werk.

Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van werknemersorganisatie CNV. Op basis van het onderzoek doet CNV aanbevelingen aan de werkgever en geeft het de werknemer tips.

Relatiestress test
Dat een scheiding impact heeft op het werk was bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak en Zorgeloosch al bekend. Statistisch gezien strandt bijna de helft van alle huwelijken. Daarom heeft Zorg van de Zaak samen met Zorgeloosch een speciale dienstverlening opgezet om de werkgever en de werknemer te begeleiden bij scheiding en relatieproblemen. De impact van een scheiding kan hiermee zoveel mogelijk beperkt worden.

“Wij hebben alle expertise in huis om werkgever en werknemer inzetbaar te houden en te begeleiden bij relatieproblemen en scheiding”, vertelt Rita Zijlstra, netwerkdirecteur Zorg van de Zaak. “Wij onderschrijven het onderzoek met wat wij terugkrijgen van werkgevers. Daarom hebben we slimme oplossingen bedacht: van een relatiestress test voor werknemers tot het daadwerkelijk in gang zetten van de scheiding via inhouse mediation met financieel advies. Op deze manier kunnen we een werknemer en werkgever optimaal ondersteunen en uitval voorkomen. Voor beide partijen een win-win.”

Om uitval te voorkomen door de stress van de relatieproblemen is het belangrijk dat werkgevers een actieve rol aannemen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van  arbeidsvoorwaarden of een dienstenpakket speciaal voor werknemers,

Zorgeloosch is met een geïntegreerde dienstverlening van mediation, financieel en juridisch advies de alles-in-één scheiden oplossing van Nederland Binnen het Zorg van de Zaak Netwerk zijn zowel Zorgeloosch als Gimd en Skils gespecialiseerd in de aspecten waar iemand tegenaan loopt als hij/zij te maken heeft met relatiestress of een scheiding. Samen bundelen zij hun krachten en expertises.