Tweede editie Provinciebezoek Zorg van de Zaak en FC Utrecht in het kader van ‘Gezond Bewegen’ positief ontvangen!

Bunnik, Houten, Nieuwegein, Utrecht, IJsselstein, Woerden. FC Utrecht en Zorg van de Zaak trokken samen met spelers, trainers, medewerkers en deelnemers van het Health Team door de provincie om aandacht te vragen voor een gezonde leefstijl.

Op de verschillende locaties was een speciaal programma voor jong en oud. Na de opening en persconferentie in Bunnik, wordt er in Houten aandacht gevraagd voor beweging. Zo wordt er een recordpoging zwemmen georganiseerd.

In Nieuwegein is er een sportief programma rondom beweging voor kinderen en buurtbewoners, met onder andere het Oldstars-voetbaltoernooi (zie foto boven).

In IJsselstein is de afsluiting van de JOGG-week: een week in het teken van Jongeren op Gezond Gewicht. Een leerzaam initiatief dat de nadruk legt op een gezond gewicht voor jongeren door middel van sport- en beweegfaciliteiten en aandacht voor voeding.

Health Team
Ook enkele deelnemers van het Health Team waren mee tijdens het provinciebezoek. Het Health is opgericht in het kader van de gezamenlijke preventiecampagne ‘Gezond Bewegen’ van Zorg van de Zaak en FC Utrecht. Het Health Team gaat de komende zes maanden een leefstijlprogramma doorlopen gericht op gedragsverandering voor een gezonde leefstijl. Meer over de campagne en het volgen van het Health Team kan via: www.zorgvandezaaknetwerk.nl/gezondbewegen.

Provinciebezoek.jpg-large
Eerste Provinciebezoek FC Utrecht en Zorg van de Zaak
Bekijk hier de videoverslag van het eerste provinciebezoek van FC Utrecht en Zorg van de Zaak: https://www.youtube.com/watch?v=B2ovGEJyTcc