Sfeervolle aftrap preventiecampagne ‘Gezond Bewegen’

Ruim 200 relaties van Zorg van de Zaak en FC Utrecht vonden 20 april hun weg naar Stadion Galgenwaard. Zij waren aanwezig bij de aftrap van de gezamenlijke preventiecampagne Gezond Bewegen van FC Utrecht en Zorg van de Zaak. Onder het motto ‘In vorm voor nu en later’ volgen we de komende zes maanden het Health Team. Hierin zitten 22 medewerkers van Zorg van de Zaak en FC Utrecht. Zij volgen een speciaal programma gericht op een duurzame verandering van hun leefstijl.

Blijven bewegen
De altijd enthousiaste Wilco van Schaik, directeur FC Utrecht, was gastheer van de bijeenkomst. Hij interviewde als eerste de oudste FC Utrecht OldStar. Gert Jager, 83 jaar, speelt elke week met zijn teamgenoten nog Walking Football. Wat zijn geheim is? “Vooral blijven bewegen,” vertelde Gert. Ook Hetty Linden, directeur Volksgezondheid van de gemeente Utrecht onderstreepte in haar presentatie het belang van conditioneel gezonde mensen.

In gesprek met werknemers
Vervolgens interviewde Wilco Marius Touwen, directeur-eigenaar Zorg van de Zaak. Zij spraken vooral over de verantwoordelijkheid van de werkgever. “De werkgever moet met zijn medewerkers in gesprek over hun leefstijl. Dat zou normaal moeten zijn, omdat leefstijl invloed heeft op de werkvloer. Alleen in dialoog met elkaar kom je verder en kun je als werkgever helpen. Zorg van de Zaak heeft programma’s ontwikkeld die de werkgever hierbij specifieke ondersteuning bieden. Zo is ons nieuwe programma gericht op een duurzame leefstijlverandering op het gebied van bewegen en voeding,” vertelde Marius.

Motivatie Health Team
Aan het eind van het programma werden de deelnemers van het Health Team gepresenteerd. Hun ambassadeur is Frans van Seumeren, groot-aandeelhouder van FC Utrecht. Hij start in mei met een fietstocht naar de Noordkaap en hoopt de deelnemers zo te inspireren. Ook Peter van Maris, financieel directeur van Zorg van de Zaak, doet mee. “Waarom?” vroeg Wilco hem. “Wat ik vooral moeilijk vind, is om een verandering in mijn leefpatroon te realiseren. Gezonder leven gaat bij mij een tijdje goed, maar daarna verval ik weer in oud gedrag.” Lees Peter van Maris’ motivatieverhaal.

Wedstrijd
Na een gezond buffet, toegelicht door een diëtiste van cateraar Maison van den Boer, konden de gasten de wedstrijd FC Utrecht – De Graafschap bijwonen. Kansen genoeg, maar de bal wilde er niet in. Uitslag 0-2 in het voordeel van De Graafschap. Het hoofd zat al bij de bekerfinale van aanstaande zondag volgens de krantenkoppen.Acheter Cialis Tadalafil Générique en ligne

Meer informatie