Persbericht: Campagne Gezond Bewegen van start in Galgenwaard

Utrecht, 20 april 2016 – Vandaag start de campagne Gezond Bewegen. Zorg van de Zaak en FC Utrecht trappen gezamenlijk af in de Galgenwaard. Het doel van de campagne is om met preventieprogramma’s een bijdrage te leveren aan een gezonder, gelukkiger en vitaler Nederland.

Campagne Gezond Bewegen
De officiële aftrap van de campagne Gezond Bewegen is op 20 april om 16.00 uur in stadion Galgenwaard in Utrecht. Om de zorg betaalbaar te houden en de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren, is preventie cruciaal. Door in een zo vroeg mogelijk stadium je te richten op diegenen bij wie al duidelijke indicaties zijn van gezondheidsrisico’s, blijven mensen langer gezond en zelfredzaam. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een gezonde leefstijl hierin een rol speelt. Daarom brengen Zorg van de Zaak en FC Utrecht het belang van gezonde voeding en bewegen onder de aandacht. Een gezond gewicht en bewegen dragen bovendien bij aan het voorkomen van bepaalde ziektes. Op erfelijke aanleg van aandoeningen hebben we natuurlijk geen invloed, maar op onze leefstijl wel. Op diverse plekken in de samenleving wordt geprobeerd om de leefstijl van mensen gezonder te maken. De werkvloer is de plek bij uitstek om het onderwerp bespreekbaar te maken. De campagne Gezond Bewegen loopt van 20 april tot 20 mei 2016. Maar ook daarna blijft Zorg van de Zaak zich inzetten voor een gezonder, gelukkiger en vitaler Nederland.

Meer aandacht voor preventie
Marius Touwen, algemeen directeur Zorg van de Zaak: ‘De toenemende problematiek van leefstijl- en gedragsziektes dwingt ons ertoe om, in onze ambitie om duurzame inzetbaarheid te realiseren, meer aandacht aan preventie te geven.  De moeilijkheid zit hem niet in het maken van gezonde voornemens en de start van nieuw, gezond gedrag. De crux zit hem juist in het volhouden van dit gedrag en het doorbreken van oude gedragspatronen. Weten hoe en waarom we onze zelfbeheersing verliezen, is de stap om diezelfde zelfbeheersing te verbeteren voor nu en later.’

Programma Aftrap
16.00 – 16.30 uur: Inloop in Stadion Galgenwaard
16.30 – 16.50 uur: Lezing ‘Gezond Bewegen’ Ando Rokx
17:0017:30 uur: Presentatie Health Team
17.30 – 18.30 uur: Gezond buffet
Vanaf 18.30 uur: Aanvang wedstrijd FC Utrecht – De Graafschap

Over Zorg van de Zaak
Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg (arbo), leefstijlzorg en medische zorg, met in totaal 2750 medewerkers en een omzet van 250 miljoen euro. Tot het netwerk behoren een arbodienst en expertisebedrijven bestaande uit bedrijfsmaatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen, psychologen en loopbaanadviseurs. Kortom, organisaties die helpen om medewerkers gezonder te (kunnen) laten werken, verzuim te beperken en de inzetbaarheid van medewerkers te verhogen. Naast bedrijfszorg bieden wij ook medische zorg met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anouk-Aimée Lilipaly, Persvoorlichter Zorg van de Zaak. Telefoon: 06 20 37 91 32. E-mail: [email protected].Acheter Cialis Tadalafil Générique en ligne