Loading...

Ziekteverzuim: preventie, management en reductie

Een werknemer kan door verschillende oorzaken tijdelijk of langdurig niet werken, zoals ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid of conflictverzuim. Daarom bekijkt Zorg van de Zaak elk soort verzuim altijd vanuit een breed perspectief. Met ons verzuimabonnement heeft u een instrument waarmee u verzuimpreventie, -management en -reductie naadloos kunt integreren in uw bedrijfsvoering.

Bel direct met een adviseur

088 0088945

Begeleiding bij ziekteverzuim door Zorg van de Zaak?

Sluit nu een verzuimabonnement af

Neem nu een verzuimabonnement dat naadloos aansluit bij uw manier van werken

Sluit een verzuimabonnement af

Ziekteverzuim en dan?

Wat moet een werkgever doen als een werknemer binnen de organisatie verzuimt? Zeker als er sprake is van langdurig verzuim is dat voor veel werkgevers niet duidelijk. Bij verzuim is de Wet verbetering poortwachter van toepassing. De werknemer en werkgever moeten er samen met de bedrijfsarts en de arbodienst voor zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

Hoe kan Zorg van de Zaak bijdragen aan verzuimbeheer- en reductie?

Zorg van de Zaak helpt niet alleen als een werknemer ziek wordt, maar ook bij het ontwikkelen van een effectieve verzuimaanpak. Die aanpak is gericht op het voorkomen van verzuim, het vroegtijdig herkennen (verzuimreductie) en om ziekteverzuim op te lossen (verzuimmanagement). Als landelijke arbodienst is Zorg van de Zaak gespecialiseerd in arbeidsomstandigheden en de gezondheid van werknemers. Onze experts brengen de werkgever inhoudelijk op de hoogte en begeleiden u tijdens dit proces. Zo dragen we samen bij aan het uiteindelijke doel: de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

 

Een verzuimabonnement afsluiten?'Ziekteverzuim'

Ga naar de winkel