Loading...

Deskundige hulp van een bedrijfsarts

De bedrijfsartsen van Zorg van de Zaak combineren hun medische kennis met inzicht in bedrijfsprocessen. Bij gezondheidsproblemen kunnen zij zowel de werkgever als de werknemer adviseren. Daarbij heeft de bedrijfsarts een onafhankelijke rol en vertegenwoordigt hij geen belangen van een van beide partijen. Wel is zijn insteek de werknemer te stimuleren om te blijven werken en te zorgen voor duurzame inzetbaarheid.

Bel direct met een adviseur

088 008 89 45

Begeleiding bij ziekteverzuim door Zorg van de Zaak?

Sluit nu een verzuimabonnement af

Alle bedrijfsartsen bij Zorg van de Zaak zijn gecertificeerd.

Sluit een verzuimabonnement af

Wat onderscheidt de bedrijfsartsen van Zorg van de Zaak?

De bedrijfsartsen zijn experts op het gebied van arbeid en gezondheid. Daarnaast ontwikkelen ze zich continu op het gebied van veranderende wet- en regelgeving en komen tot nieuwe inzichten tijdens de vele opleidingsprogramma’s. Met hun jarenlange ervaring helpen ze bij het ontwikkelen van gezonde werkomstandigheden. Zodat werknemers duurzaam inzetbaar zijn én blijven.

Gecertificeerde bedrijfsarts is medisch specialist

Alle bedrijfsartsen bij Zorg van de Zaak zijn gecertificeerd. Dat betekent dat ze na het behalen van de titel basisarts de vervolgopleiding bedrijfsgezondheidszorg hebben afgerond. Daarmee onderscheiden onze bedrijfsartsen zich van de arbo-arts, die deze vervolgopleiding niet heeft gedaan.

Wist u dat?

De bedrijfsarts is wettelijk verplicht om alle gegevens over de gezondheid van een werknemer vast te leggen in een persoonlijk medisch dossier. Daarnaast is de bedrijfsarts gebonden aan zijn beroepsgeheim. Alle medische gegevens die hij krijgt, zijn strikt vertrouwelijk. Ook voor werkgevers. Alleen bij vrijwillige toestemming van de werknemer kan de bedrijfsarts informatie delen. Maar daar mag de werknemer nooit nadelige consequenties van ondervinden.

Taakdelegatie door bedrijfsartsen

Een bedrijfsarts heeft een uitgebreid pakket aan taken op zijn bordje liggen. Regelmatig nemen andere (para)medisch professionals, zoals (basis)artsen , artsen in opleiding tot bedrijfsarts en Praktijkondersteuners bedrijfsarts. Dit heet taakdelegatie. Zo kan de bedrijfsarts zich vooral richten op de specialistische taken en het advieswerk waarvoor hij is opgeleid. Lees meer over alles rondom taakdelegatie in ons leaflet.

Een verzuimabonnement afsluiten?'Ziekteverzuim'

Ga naar de winkel