Loading...

Overspannenheid en burn-out

Totaal uitgeput. Zowel lichamelijk als geestelijk. Zo voelt iemand zich met een burn-out. Een op de zeven werknemers heeft burn-outklachten, publiceerden TNO en het CBS eind 2015. Met hoge verzuimkosten voor de werkgever als gevolg. Zorg van de Zaak biedt een aantal gerichte oplossingen om burn-outklachten te verminderen en de werknemer te begeleiden naar re-integratie.

Bel direct met een adviseur

088- 8008500

Vakkundig advies?

Stel uw vraag
— Erik,

“Ik vond mensen met psychische problemen watjes. Toen kreeg ik een burn-out”.

Lees het hele verhaal

 Verantwoordingscultuur

In diverse sectoren is een verantwoordingscultuur ontstaan, waardoor organisaties er veel administratieve taken bij krijgen. Die continue zware mentale belasting leidt tot ontregeling van lichaam en geest en uit zich in concentratieverlies, verminderde creativiteit en vermoeidheid: de burn-out.

De werknemer pleegt roofbouw

Bij overspannenheid spelen de stressveroorzakende gebeurtenissen echter meestal pas een maand of drie. Maar de energie is nog niet op. Deze gaan gepaard met huilbuien, opgejaagdheid, niet goed kunnen slapen, nek- en hoofdpijn. Een werknemer met een burn-out is veel langer over zijn grenzen heengegaan en heeft roofbouw gepleegd. De accu is leeg. Hij ziet de zin van het werk niet meer, wordt al misselijk als hij in de omgeving van het werk komt en dat heeft ook gevolgen voor zijn privésituatie. Werknemers met een burn-out willen de eerste periode vaak niets meer met hun collega’s te maken hebben, laten hun partner hun zaken waarnemen. Het is alsof ze getraumatiseerd zijn door hun werk.

Bewustwording van overbelasting

Bewustwording van overbelasting kan het verschil maken. Een werkgever moet zijn werknemer de gelegenheid bieden om het draadje met het werk door te knippen en de werknemer moet zich hieraan houden. Voor een werkgever is erkenning en herkenning dat de ene werknemer gevoeliger voor stress en burn-out is dan de andere, een belangrijke stap om problemen te kunnen aanpakken. Om werkstress te managen, is de stijl van leidinggeven van cruciaal belang. Zowel taak- als mensgerichte aspecten verdienen de aandacht. Een goede diagnostiek en probleemanalyse mogen daarbij niet ontbreken.

Psychische klachten

Skils, een erkende GGZ-instelling die deel uitmaakt van het Zorg van de Zaak Netwerk, kan werkgevers en werknemers helpen bij burn-outproblematiek. Skils richt zich op mensen met psychische klachten in relatie tot werk en is gespecialiseerd in kortdurende behandelingen van overspannenheid, burn-out, angst en depressies. Ook geven de professionals van Skils diverse trainingen, zoals de preventietraining Werkstress en Mindfulness, zowel voor werknemers als voor leidinggevenden.

Zorg van de Zaak biedt een aantal gerichte oplossingen om burn-outklachten te verminderen en de werknemer te begeleiden naar re-integratie:

  • Onderzoek en advies diagnostiek bij psychische klachten
  • Psychodiagnostische onderzoeken bij psychische klachten en inzetbaarheidsvraagstukken
  • Behandeling psychische klachten en stoornissen.

 

Vakkundig advies?'Overspannenheid, burn-out'

Stel uw vraag

Skils: Psychische hulpverlening

Skils is een erkende GGZ instelling die mensen met psychische klachten professionele zorg biedt. Het bestaat uit ervaren (GZ-)psychologen, die zich richten op psychische klachten in relatie tot werk. Skils is gespecialiseerd in kortdurende behandelingen van overspanning (burn-out), angst en depressie. Wanneer psychische klachten het dagelijkse leven en functioneren belemmeren en mensen hierdoor ook niet meer in staat zijn om met voldoening te werken, biedt Skils professionele zorg.

Bezoek de website

Volg Skils: Psychische hulpverlening op