Loading...

Werkdruk en werkstress

Werkstress is een belangrijke oorzaak van verzuim en uitval. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Maar het kunnen de druppels zijn die de emmer doen overlopen. Zorg van de Zaak vindt het belangrijk dat werkgevers en werknemers in gesprek gaan om verzuim te voorkomen en werkstress te verminderen.

Bel direct met een adviseur

088- 8008500

Of stuur een bericht via ons

Contactformulier
— Erik,

“Ik vond mensen met psychische problemen watjes. Toen kreeg ik een burn-out”.

Lees het hele verhaal

Stress op de werkvloer

Een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. Werkstress heeft te maken met de aard van het werk, dat steeds vaker bestaat uit het permanent produceren en verwerken van informatie. Het brein is echter niet geschikt voor het in een keer verwerken van zulke grote hoeveelheden informatie. Daarnaast kunnen werknemers hun aandacht niet over uiteenlopende onderwerpen tegelijk verdelen. Dit maakt dat werknemers voortdurend aan het schakelen zijn en deeltaken moeten onderbreken om andere informatie te verwerken. Deze onderbrekingen kosten de werknemer heel veel energie, wat de productiviteit niet ten goede komt.

Werkstress voorkomen

Stress door werken dreigt epidemische vormen aan te nemen. Om werkstress tegen te gaan zijn aanpassingen nodig in de werkcultuur en werkomgeving. Het belangrijkste is dat werkgevers en werknemers werkstress bespreekbaar maken. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen de oorzaken van werkstress worden aangepakt. Verder is het zaak om de signalen van werkstress te herkennen. Zowel de werknemer bij zichzelf als de leidinggevende bij zijn werknemers.

Werkplekinrichting en werkcultuur

Een werkgever moet ervoor zorgen dat mensen zich kunnen afzonderen en dat het werk zo is ingericht dat momenten voor herstel mogelijk zijn. Dat begint al bij de inrichting van de werkplek. Werken in een kantoortuin is niet bevorderlijk voor zo’n herstelmoment. Ook wat en hoe op de werkvloer wordt gecommuniceerd is van belang. Maar de kern is bewust handelen. Neem voldoende rust, bijvoorbeeld door pauzes ook echt te gebruiken voor herstel. Denk aan wandelend overleggen of een vergadering onderbreken met een minimeditatie. Er is veel mogelijk om de psychische werkdruk hanteerbaar te maken, maar dat vraagt vooral ook eigen inzet van de werknemer.

Trainingen preventie en reductie van werkstress

Zorg van de Zaak vindt het belangrijk dat werkgevers en werknemers samen in gesprek gaan om verzuim te voorkomen en werkstress te verminderen. Skils is onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk en gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van werkgerelateerde psychische klachten. Skils traint leidinggevenden en werknemers om goed met werkstress om te gaan. De gerichte oplossingen op het gebied van Mindful at Work en Mindcoaching verminderen klachten en zorgen ervoor dat werknemers weer met voldoening aan het werk gaan. Trainingen gericht op werkstress zijn:

  • Training Leiding geven aan verandering (Leidinggevenden)
  • Training Cirkel van verandering (Werknemers)
  • Training Mentale Veerkracht voor Leidinggevenden (Leidinggevenden)
  • Oefenlab Mentale Veerkracht en Mindfulness (Werknemers)
  • Oefenlab Mentale Veerkracht en oplossingsgericht handelen (Werknemers)

Vakkundig advies?Werkdruk en werkstress

Neem contact op

Skils: Psychische hulpverlening

Skils is een erkende GGZ instelling die mensen met psychische klachten professionele zorg biedt. Het bestaat uit ervaren (GZ-)psychologen, die zich richten op psychische klachten in relatie tot werk. Skils is gespecialiseerd in kortdurende behandelingen van overspanning (burn-out), angst en depressie. Wanneer psychische klachten het dagelijkse leven en functioneren belemmeren en mensen hierdoor ook niet meer in staat zijn om met voldoening te werken, biedt Skils professionele zorg.

Bezoek de website