Loading...

Loopbaan

Voor werknemers zijn er verschillende redenen om van baan te veranderen. Het loopbaanbeleid binnen bedrijf speelt daarbij vaak een belangrijke rol. Margolin, onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk en gespecialiseerd in loopbaanadvies- en begeleiding, helpt hierbij.

Bel direct met een adviseur

088 2778805

Vakkundig advies?

Stel uw vraag
— Jill,

“Ik had echt iemand nodig bij een nieuwe stap, iemand die je soms vertelt: probeer het nou maar dan zie je daarna wel. Dat helpt”.

Lees het hele verhaal

Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van baan verandert omdat ze ergens anders meer kunnen verdienen. Voor 16 procent is een betere balans tussen werk en privé de doorslaggevende factor. Andere factoren zijn: loopbaanontwikkeling (10 procent), betere bedrijfscultuur (10 procent), relatie met leidinggevende of met collega’s (8 procent) en de geografische ligging (6 procent). Alleen op die laatste factor heeft een werkgever geen of nauwelijks invloed.

Loopbaanadviseur

Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is dan ook zaak dat werknemers werk hebben dat bij hen past. Maar dat kan na verloop van tijd ook weer veranderen. Het kan gebeuren dat een werknemer ineens zijn beroep niet meer kan uitoefenen en thuis komt te zitten. Denk aan iemand met zware RSI die geen computerwerk meer mag doen. Gelukkig zijn er dan goede alternatieven. Met behulp van een loopbaanadviseur is het een stuk eenvoudiger zoeken naar een ander soort werk.

Beleid werkgever voor loopbaan werknemers

Vanzelfsprekend spelen werkgevers een belangrijke rol bij de loopbaan van hun werknemers. Bijvoorbeeld door mogelijkheden voor opleidingen of bepaalde uitdagingen in het werk te bieden. Een actief HR-beleid is niet alleen gunstig voor werknemers, maar ook voor het bedrijf. Want gemotiveerde en geïnspireerde werknemers presteren beter en dragen bij aan een dynamische bedrijfscultuur. Werknemers kunnen meegroeien met het bedrijf als de werkgever in hen investeert. Bovendien voldoet een werkgever met een correct beleid aan de wetgeving als een werknemer alleen buiten de organisatie kan re-integreren (re-integratie tweede spoor). Hiermee wordt een loonsanctie van UWV voorkomen en de WIA-instroom beperkt.

Loopbaanadvies en trainingen

Advies geven over de loopbaan van werknemers en hen stimuleren om zich verder te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf, hoe doe je dat? Margolin, onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk en gespecialiseerd in loopbaanadvies- en begeleiding, helpt hierbij. De loopbaanadviseurs zijn experts in het vormgeven en ontwikkelen van loopbaanvraagstukken en dragen bij aan het realiseren van een nieuw toekomstperspectief om te komen tot duurzame inzetbaarheid. De loopbaanadviseurs adviseren, trainen en coachen en laten werkgevers en werknemers hun drijfveren, belemmeringen, kwaliteiten en ambities (her)ontdekken.

Loopbaanbegeleiding

Kan een werknemer de functie, om wat voor reden dan ook, niet langer meer vervullen? Margolin biedt deskundige begeleiding om de werknemer weer een nieuw toekomstperspectief te bieden, met concrete mogelijkheden. Zo wordt een beroepscompetentie onderzoek ingesteld en de werknemer krijgt training in het proactief benaderen van de arbeidsmarkt, het gebruik van social media, et cetera. Zowel individueel als in een groep. De groepstrainingen vinden plaats in het jobcenter van Margolin. Tijdens het traject informeert een loopbaanadviseur van Margolin de werkgever regelmatig over de voortgang.

Vakkundig advies?'Loopbaan'

Stel uw vraag

Margolin: Arbeidsdeskundigen & Loopbaanadviseurs

Margolin voert arbeidsdeskundige onderzoeken uit en adviseert en begeleidt op het gebied van re-integratie eerste en tweede spoor, loopbaantrajecten en outplacement. De arbeidsdeskundigen adviseren over arbeidsmogelijkheden: werkbelasting versus belastbaarheid. Onze loopbaanadviseurs adviseren, trainen en coachen en laten werknemers en werkgevers hun belemmeringen, kwaliteiten en ambities (her)ontdekken. Deze adviseurs helpen zoeken naar passende vacatures en begeleiden bij sollicitaties.

Bezoek de website

Volg Margolin: Arbeidsdeskundigen & Loopbaanadviseurs op