Koninklijke onderscheiding voor eigenaar Marius Touwen

Afgelopen vrijdag ontving Marius Touwen, CEO en oprichter van Zorg van de Zaak Netwerk, een zeer bijzondere onderscheiding van de koning. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een Koninklijke onderscheiding is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zorg van de Zaak Netwerk wil hem van harte feliciteren met deze prachtige onderscheiding!

Vrijdag ontving Marius een feestelijk telefoontje van burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal. Ook mocht hij namens de burgemeester een brief met een bos bloemen in ontvangst nemen. Het ‘lintje’ wordt vanwege de coronamaatregelen op een ander moment fysiek uitgereikt.

Marius Touwen wordt geroemd om zijn inzet en bijdrage aan het welzijn in Nederland. Vanuit zijn persoonlijke rol, maar ook als ondernemer:

“Hij is als mens en als ondernemer zijn tijd altijd ver vooruit geweest. Verantwoord ondernemen voor de maatschappij komt bij hem van binnen uit en vanuit zijn enorme behoefte om bij te dragen aan het welzijn in Nederland.” Een van zijn belangrijkste verdiensten is geweest om te investeren in het Rode Kruis ziekenhuis, hij heeft deze hiermee gered van een faillissement.”