FC Utrecht en Zorg van de Zaak starten gezamenlijke campagne rondom problematiek mantelzorgers

Selectiespelers van FC Utrecht zetten zich in voor mantelzorgers uit de regio. Zo trokken ze op donderdag 28 maart met stafleden de provincie in om een hartverwarmend verrassingsbezoek te brengen aan supporters die zich inzetten als mantelzorger. Dit provinciebezoek was de aftrap van een gezamenlijk project van FC Utrecht en hoofdsponsor Zorg van de Zaak om aandacht te vestigen op de problematiek rond mantelzorg.

Het provinciebezoek is op 28 maart afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch door de directie, samen met teammanager Marcel Mul. Mul zet zich al jarenlang in als mantelzorger voor zijn zieke moeder, een taak die hij ondanks zijn onbestendige werktijden combineert met zijn werk bij FC Utrecht. De selectiespelers verdeelden zich vervolgens over diverse kerngemeenten. Hierbij zetten ze mantelzorgers in het zonnetje door dagelijkse klussen van hen over te nemen. Een kijkje bij een van de bezoeken is te zien via dit fragment van Goedemorgen Nederland van WNL.

Ook is er een spelerslunch georganiseerd, waarbij mantelzorgers mochten aanschuiven bij FC Utrecht spelers voor een uitgebreide lunch. Een terugblik van de lunch is nu te bekijken. Komende maand zullen vanuit de samenwerking nog verschillende activiteiten volgen om hulp te bieden aan mantelzorgers, zoals een wedstrijdbezoek en een workshop op 25 april a.s.

Vanuit het hart

FC Utrecht staat middenin de maatschappij. Vanuit de overtuiging dat iets terugdoen voor de samenleving belangrijk is, organiseert de club periodiek een provinciebezoek. Hierbij doen selectiespelers, staf en medewerkers van FC Utrecht iets terug voor doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vanuit het hart. Om nog meer verbinding te creëren is het sociaalmaatschappelijke platform OprechtUtrecht.nl opgericht. Het platform is opgericht voor en door Utrechters om hulp te bieden aan stads- en provinciegenoten die het nodig hebben. Tijdens de actieperiode kunnen mantelzorgers zich hier aanmelden om geholpen te worden, verhalen van andere mantelzorgers te lezen of tips te krijgen. Ook kunnen mensen mantelzorgers opgeven om in het zonnetje gezet te worden. Ook spelers doen een oproep om van dit platform gebruik te maken.

Zorg van de Zaak

In Nederland zijn veel mantelzorgers. Eén op de acht werkenden geeft hulp aan een hulpbehoevende naaste. Uit onderzoek van Werk&Mantelzorg blijkt dat 45% van de werkende mantelzorgers een hoge drempel ervaart om het mantelzorg op het werk bespreekbaar te maken. FC Utrecht en Zorg van de Zaak voeren samen campagne om de problematiek rondom mantelzorg meer bekendheid te geven.

“De balans vinden tussen werk, mantelzorg en ontspanning is moeilijk. Er is al snel sprake van overbelasting, stress en een tekort aan tijd,” aldus Dorothee van Vredenburch, CEO van Zorg van de Zaak Netwerk. “Toch is het belangrijk om op tijd het gesprek aan te gaan. En zelf de stap te nemen om tot oplossingen te komen op het werk. Met deze campagne willen we mantelzorgers bewust maken dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Wij reiken oplossingen en tips aan om balans in werk, zorg en ontspanning te behouden en te voorkomen.”

Meer weten over mantelzorg?