‘De 4Daagse stond op mijn bucketlist. Dankzij het Via Vierdaagse trainingsprogramma ga ik de uitdaging aan.

Wandelen vond Svetlana Litvinova, implementatie manager bij Prorail, altijd al leuk. Tijdens de lockdown kreeg het wandelen via haar werkgever een nieuwe dimensie. Ze ontdekte hoe stimulerend het is om een stappendoel te kiezen. Samen met haar collega’s loopt ze op dit moment een ‘rondje om de wereld’, 40.000 kilometer. En dat is nog niet alles. Dit jaar streept ze een doel van haar bucketlist af: de Nijmeegse 4Daagse.

‘Dankzij het Via Vierdaagse trainingsprogramma kreeg ik de kans om me goed voor te bereiden op deze uitdaging. Ik ben heel blij met de begeleiding die we krijgen. Het is ontzettend veelzijdig. Wandeltraining, maar ook krachttraining. En bijvoorbeeld onderwerpen als voeding en slaap komen uitgebreid aan bod. Via een app krijgen we per week drie trainingen aangeboden, en ook praktische tips. Daarnaast hebben we een appgroepje met deelnemers, waar ik veel steun uit ontvang. Het helpt echt om collega’s op te zoeken die ook meedoen.

‘Van tevoren had ik niet verwacht dat ik zoveel plezier aan dit traject zou beleven. Ik zag er wel tegenop om het programma in te passen in een druk leven met fulltimebaan en gezin. Ook wilde ik in deze periode nog meedoen aan mijn achtste triatlon. Op mijn werk zeiden sommige collega’s: ‘je bent gek’. Gelukkig lukte het in goed overleg met mijn omgeving om voldoende tijd te maken. Mijn leidinggevende heeft liever dat ik een uurtje loop dan dat ik de hele dag alleen maar achter mijn computer zit. Thuis wandelen mijn man en kinderen vrolijk mee. Het is een fijn moment om even rustig bij te praten.’

‘Wandelen is goed voor mijn mentale gezondheid. Ik kan na een wandeling weer fris en geconcentreerd aan het werk. Ook heeft het me zelfvertrouwen gegeven. Het is toch een bijzondere uitdaging die je aangaat. Mijn tip aan anderen: zoek iets wat je plezier geeft. En wees lief voor jezelf, je kunt meer dan je denkt.’

Samen voorbereiden op ‘the Walk of the World’
Zorg van de Zaak is de trotste hoofdsponsor van de Koninklijke Wandelbond Nederland én de 4Daagse Nijmegen. Dit unieke event met meer dan 45.000 deelnemers vindt plaats van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli.

De 4Daagse bestaat uit 4 dagen op rij wandelen op een afstand van 30, 40 of 50 kilometer per dag. Met een groep medewerkers van Zorg van de Zaak, De Hersenstichting, Prorail en LVNL gaan we deze uitdaging aan. Ter voorbereiding op De 4Daagse bieden we al onze deelnemers het Via Vierdaagse trainingsprogramma aan zodat ze goed voorbereid deze topprestatie aan kunnen gaan.