Corona-besmetting kan leiden tot een burn-out

Na een corona-besmetting kun je nog langdurig klachten houden, zoals uitputting. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ook een burn-out het gevolg kan zijn van corona. De behandeling vereist een integrale multidisciplinaire aanpak. Hierbij ligt de focus op zowel het fysieke als mentale aspect. Bewegen wordt als middel en doel ingezet, gekoppeld aan psycho-educatie in groepsverband, coachende gesprekken en individuele gesprekken bij een psycholoog. Deze aanpak levert, bewezen, een gewenst resultaat. Het is belangrijk tijdig psychische klachten te herkennen na een corona-besmetting zodat een behandeling ook op tijd volgt en ernstig psychisch leed kan worden voorkomen.

Kannick biedt hulp met het programma Actief herstel intensief. Actief herstel intensief is ontwikkeld voor werknemers die verzuimen vanwege vermoeidheidsklachten, overspannenheid of burn-out waarbij ook een fysieke component een rol speelt. Met aanhoudende klachten na een coronabesmetting (long covid) of andere gezondheidsklachten waar geen msr-indicatie voor is kun je ook bij Kannick terecht.

 

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8575665/?utm_source=Other&utm_medium=rss&utm_content=1tObSykPNCPu0aSMMimWWMMHlW-wSIj3zH1f1s8T3t3bucaY8_&ff=20211115141816&v=2.15.0