Loading...

Werk en privé

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven vinden veel werknemers lastig. Ruim 80 procent van de werknemers bespreekt het onderwerp ‘balans werk-privé’ zelden of nooit met de werkgever, terwijl de impact groot kan zijn. GIMD, onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk, is specialist op het gebied ‘balans werk-privé’. Bevlogen en deskundige trainers geven workshops, waarin werknemers leren om keuzes te maken.

Bel direct met een adviseur

088- 8008500

Vakkundig advies?

Stel uw vraag
— Manon,

“Wat vroeger zo normaal leek, om 9 uur op je werk, leek opeens een onhaalbaar streven”.

Lees het hele verhaal

Factoren die een disbalans tussen werk en privé kunnen veroorzaken, zijn bijvoorbeeld: economische situatie, leeftijd en jonge kinderen.

Ook privé nam de druk toe

Hoe is een privésituatie van invloed op het werk? Een werkneemster werkte jarenlang als salesmanager bij een bedrijf dat steeds internationaler opereerde. Dus ging de werkneemster meer reizen. Totdat haar man ziek werd. Zij moest nu ook het huishouden draaiende houden. Privé nam de druk toe en dat had zijn weerslag op het werk. Onderhandelen met klanten ging haar moeilijker af en thuis was ze steeds vaker geprikkeld. Op een gegeven moment ging het niet meer en meldde de werkneemster zich ziek.

Wederzijdse invloed tussen werk en privé

Het voorbeeld laat zien hoe de werk- en thuissituatie elkaar wederzijds beïnvloeden. Zodanig dat emoties, kennis en gedrag opgedaan in de privésfeer van invloed zijn op het werk (en andersom). Bij een verstoorde balans tussen werk en privé komen de verschillende rollen die vervuld moeten worden in het werk en privédomein onder druk te staan. Dit kan leiden tot stressklachten, met merkbare fysieke of mentale consequenties, die kunnen leiden tot verzuim.

Rol van bedrijven

De balans tussen werk en privé wordt vaak pas besproken als het een probleem is geworden. Werknemers hebben dan al last van stress en voelen zich op alle fronten tekort gedaan. Een proactieve houding van bedrijven om de balans tussen werk en privé goed te houden, heeft een positief effect. Uit onderzoek is gebleken dat het helpt om een burn-out te voorkomen en de werkmotivatie te verhogen.

Hoe kan Zorg van de Zaak helpen?

GIMD, onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk, is specialist op het gebied ‘balans werk-privé’. Bevlogen en deskundige trainers geven workshops, waarin werknemers leren om keuzes te maken. Zo worden zij zich bewust van wat er speelt en wat belangrijk voor ze is. En ontdekken ze of ze nog extra vaardigheden moeten leren, zoals assertief zijn en onderhandelen. Kortom, ze krijgen handvatten om de juiste balans tussen werk en privé (terug) te vinden en te behouden.

Snelle resultaatgerichte interventies

GIMD is een breed georiënteerde adviesorganisatie die zowel werknemers, teams als leidinggevenden begeleidt, adviseert, traint en coacht. Bedrijfsmaatschappelijk werkers, coaches en trainers richten zich op individuele werknemers, teams en leidinggevenden. Ze zijn sterk in concrete analyses en snelle resultaatgerichte interventies. Met persoonsgerichte diensten en producten zorgen ze voor de juiste balans tussen mens en organisatie.

Vakkundig advies?'Werk en privé'

Stel uw vraag

GIMD: Bedrijfsmaatschappelijk werk

GIMD biedt dienstverlening op het gebied van bedrijfsmaatschappelijk werk, traumaopvang, vertrouwenspersoon en mediation. Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers inspireren, adviseren, trainen en coachen organisaties en hun werknemers. Ons doel is een effectieve en plezierige werkomgeving te creëren die werknemers energie geeft en waarin doelstellingen en drijfveren van mens en organisatie in balans zijn.

Bezoek de website

Volg GIMD: Bedrijfsmaatschappelijk werk op