Werkgeluk: Deze factoren zorgen voor gelukkige medewerkers

Vraagt u zich wel eens af hoe u het werkgeluk van werknemers kunt bevorderen? In het pas verschenen ‘Handboek Werkgeluk’ geven meer dan twintig deskundigen hun visie op dit thema. De belangrijkste conclusie: managers of leidinggevenden kunnen het werkgeluk van mensen maken of breken.

Een paar belangrijke adviezen uit het handboek:

  • Als werknemers autonomie en ruimte krijgen om het werk op een eigen manier en tempo uit te voeren, vergroot dit het werkgeluk.
  • Goed contact tussen collega’s onderling is ook bevorderend voor werkgeluk. Dit vraagt extra aandacht nu we veelal op afstand werken, en je de koffiemomentjes mist.
  • Werk moet uitdagend zijn en doorgroeimogelijkheden bieden.

Om dit alles te bereiken, is het van groot belang dat leidinggevenden met hun werknemers in gesprek gaan en vragen wat hun dromen, wensen en drijfveren zijn.

Werkgeluk en duurzame inzetbaarheid vergroten
Tijdens de workshop ‘Blijf werken aan werkgeluk’ krijgt u inzicht in de factoren die bepalend zijn in werkgeluk. U gaat met concrete oefeningen aan de slag om het eigen werkgeluk te vergroten. Ook staat het belang van een goede werk en privé balans centraal. Het vele thuiswerken kan zorgen voor een verstoring in deze balans. Het vraagt om meer discipline en meer structuur. Gecombineerd met het ‘digitale’ werken de hele dag is de mentale belasting groter geworden. Tijdens de workshop leert u om de balans terug te vinden en weer regie te kunnen nemen.

Bekijk hier meer informatie over de workshop.