Risico op uitval neemt toe door coronacrisis

Het CBS meldt dat het ziekteverzuim in het eerste kwartaal van dit jaar is opgelopen naar 5,2 procent. Het is daarmee het hoogste verzuim in zeventien jaar. Vooral in de zorg en de industrie meldden veel mensen zich ziek. Welke invloed corona heeft gehad op het verzuimpercentage is niet bekend. De coronacrisis heeft wel bij een grote groep Nederlanders geleid tot een toename van psychische klachten. Zij voelen zich vaker depressief, gestresst, angstig en/of hebben moeite met slapen.

De coronacrisis begint ook steeds meer zijn tol te eisen van werknemers, waardoor het risico op uitval toeneemt. Dat zegt Monique van Dongen van Zorg van de Zaak Netwerk in het AD. Volgens Van Dongen moet er meer aandacht komen voor preventie. “Iedereen heeft het moeilijk. Waarom zou je dan om hulp vragen? Daar maak ik me zorgen over. Dit zal zich verder gaan opbouwen. Niet alleen bij zorgverleners, maar bij alle werkenden.”


De impact van het coronavirus is groot en vraagt veel van u als werkgever. De inzetbaarheid van uw werknemers en continuïteit van uw bedrijf zijn belangrijke vraagstukken in deze onvoorspelbare tijden. Zorg van de Zaak Netwerk staat voor u klaar met een helpdesk met specialisten en helpt u op weg naar de juiste oplossingen. Stel uw vraag bij de corona desk.