Je hebt een uitnodiging gekregen voor een videogesprek met Zorg van de Zaak. Op deze pagina lees je meer over videobellen en vind je een praktische instructie (click here for an English tutorial).

Je hebt nodig:

 • Een omgeving waarin je ongestoord kunt bellen
 • Een goedwerkende internetverbinding
 • Een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon met camera, microfoon en speakers of koptelefoon
 • Een up-to-date browser

Tips voor een prettig gesprek

 • Zoek indien mogelijk een rustige omgeving met goede verlichting en zo min mogelijk achtergrondgeluid.
 • Plaats je mobiele apparaat in een standaard of leun deze ergens tegenaan. Zo heb je je handen vrij en beweegt de camera niet.
 • Verbind met goede wifi (of een kabel). Zo is de kwaliteit van het videogesprek het best en voorkom je hoog verbruik van mobiele data. Dichtbij je wifipunt/meterkast is het bereik vaak het beste.
 • Tot slot: maak je zich geen zorgen. We begrijpen dat je niet in alle gevallen de ideale situatie kunt creëren.

Praktische informatie & instructie 

Zorg van de Zaak maakt voor videobellen gebruik van Zoom. Zoom is een programma waarmee één of meerdere personen een videogesprek kunnen voeren via een computer, laptop, tablet of telefoon.

Hoe werkt het?

Hieronder vind je een instructie voor de videoafspraak. Hou de uitnodigingsmail met instructies en uitnodigingslink bij de hand.

Let op! Je hebt geen eigen Zoomaccount nodig. Registreren of aanmaken van een account bij Zoom is dus niet nodig.

Hoe neem je deel aan een Zoom videogesprek?

Open je webbrowser (bij voorkeur Chrome) en ga naar de website zorgvandezaak.zoom.us. Je ziet dan onderstaande pagina.

Klik op de roze knop ‘Naar uw gesprek’. Je ziet dan het onderstaande scherm. Voer het 11-cijferige Meeting-ID in (dit vind je in de uitnodigingsmail) en klik op ‘Join’.

NB: als je in de uitnodigingsmail een link met de tekst ‘Naar de digitale wachtruimte’ ziet, kun je ook daarop klikken en hoef je geen meeting-ID in te voeren.

Vervolgens kom je in een volgend scherm en heb je drie opties:

 • Heb je de Zoom-app al geïnstalleerd? Klik dan op “open gesprek in Zoom-app”.
 • Wil je de Zoom-app installeren? Klik dan op “download Zoom”.
 • Wil je de Zoom-app niet installeren? Klik dan op “meteen naar het gesprek”. Het gesprek vindt dan plaats via je webbrowser.

Je bent nu bijna klaar om deel te nemen aan het gesprek. Als de meeting nog niet gestart is, zie je een scherm met de mededeling dat je in de wachtruimte bent. Wacht totdat de arts/behandelaar de meeting opent.

Om het geluid te activeren, klik je op de button ‘Join Audio by Computer’. Als deze niet vanzelf in beeld verschijnt, kun je deze optie activeren door linksonder in het meeting-scherm op ‘join audio’ te klikken. Om het beeld te activeren, klik je in het meeting-scherm linksonder op ‘Start video’.

Privacy

Privacy vinden we belangrijk. We hebben diverse maatregelen getroffen om je privacy zo goed mogelijk te beschermen tijdens het videogesprek (zie hieronder). Zo hebben we gekozen voor de betaalde versie van Zoom en deze zorgvuldig ingericht om de privacy van klanten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Hierbij volgen wij de adviezen van de Branchevereniging voor de Zorg (Actiz) en de KNMG.

Zorg van de Zaak Netwerk vraagt altijd toestemming voor een videogesprek. Wil je geen videogesprek? Dan kun je dit aangeven en denkt je contactpersoon mee over een alternatief voor de afspraak.

Wil je meer weten over hoe Zorg van de Zaak Netwerk omgaat met persoonsgegevens? Lees dan het privacyreglement.