Aandacht voor nachtwerk en slaapproblemen

In onze 24-uurseconomie gaat werk ’s nachts gewoon door. Meer dan 16% van de Nederlandse beroepsbevolking werkt regelmatig ‘s nachts. Medewerkers die ’s nachts werken, lopen meer risico op arbeidsongevallen en op fysieke klachten zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes en slaapproblemen. Nachtarbeid en ploegendienst hebben een forse impact op de vitaliteit van je medewerkers.

In een speciale reeks uitzendingen duikt Nieuwsuur in op nachtwerk. Onze arbeid & organisatiedeskundige Sonja Smits is gespecialiseerd in nachtwerk en vertelt in de aflevering waar nachtwerkers mee te maken krijgen. Ook geeft ze waardevolle tips voor mensen die nachtdiensten werken. Je kunt de video (6 minuten) hieronder bekijken.

Het is belangrijk slaapproblemen serieus te nemen. De Zorg van de Zaak Experts workshop Fit en veilig werken in de nacht voor leidinggevenden en medewerkers in 24/7-ploegendienst, is gericht op bewustwording van wat onregelmatig werken doet met je vitaliteit. We dragen concrete oplossingen aan. Voor meer informatie, bekijk het programma van de workshop.