Click here for an English version

Het preventief spreekuur is bedoeld voor jou als medewerker om (dreigende) gezondheidsklachten en werk te bespreken met een (praktijkondersteuner) bedrijfsarts. Samen kijken jullie naar wat er nodig is om uitval te voorkomen.

Toegang tot het preventief spreekuur

Je kunt zelf een preventief spreekuur aanvragen zonder tussenkomst of betrokkenheid van je werkgever. Toegang tot het preventief spreekuur is namelijk je wettelijk recht. Zorg van de Zaak verwerkt de aanvraag zonder jouw gegevens te delen met je werkgever. Dit betekent dat we de werkgever niet informeren over de afspraak, en de vermelding op de factuur anoniem is.

De (praktijkondersteuner) bedrijfsarts neemt alleen met jouw nadrukkelijke toestemming contact op met je werkgever. Niet om de gezondheidsklachten te bespreken maar om samen een passende oplossing te vinden. 

Informatie voor de werkgever of leidinggevende

Alleen de medewerker kan een preventief spreekuur aanvragen. Als werkgever kun je de medewerker wel wijzen op het bestaan ervan en voorstellen om een afspraak te maken. Het preventief spreekuur heeft een vrijwillig karakter. De medewerker bepaalt dus zelf of hij de afspraak aanvraagt. In sommige gevallen stelt een professional een terugkoppeling op. Dit gebeurt op verzoek van de medewerker. De keuze om de terugkoppeling te delen met de werkgever ligt ook bij de medewerker. 

Hoe vraag je een preventief spreekuur aan?

Je vult de gevraagde gegevens in het formulier in, en klikt op ‘versturen’. Vervolgens ontvang je een bevestiging in je mail en nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  • MM slash DD slash JJJJ
    Meerdere voorkeursdagen mogelijk. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het plannen.