Zorg van de Zaak breidt netwerk uit met De Nieuwe Arts

Zorg van de Zaak Netwerk versterkt zich met De Nieuwe Arts. Na goedkeuring van de NZa wordt een unieke arbodienstverlener toegevoegd aan het netwerk.

Beide organisaties vinden elkaar in de visie dat mensen gelukkiger, vitaler en gezonder zijn als zij kunnen meedoen in werk en maatschappij. Zorg van de Zaak Netwerk ondersteunt daarvoor werkgevers met een integrale aanpak van duurzame inzetbaarheid. Dit uit zich in programma’s op maat die niet alleen gericht zijn op verzuimende medewerkers, maar ook op het voorkomen van uitval en het vergroten van de vitaliteit en veerkracht van alle medewerkers. De Nieuwe Arts bedient met name werkgevers die alleen een bedrijfsarts willen inzetten. Hun kracht zit hem juist in de regie op het cliëntproces. Met het label De Nieuwe Arts worden werkgevers bediend die alleen een arts willen inzetten en graag gebruik maken van interventies en expertises uit het netwerk.

“Het mooie van de overname van De Nieuwe Arts is dat we de expertise en ervaring van Zorg van de Zaak Netwerk als marktleider verbinden met een dynamisch groeibedrijf vol jonge, enthousiaste artsen met een frisse kijk op zaken. Een uitgelezen kans om nieuwe initiatieven sneller te ontwikkelen en naar de markt te brengen. De klant heeft de keuze: samenwerken op basis van een integrale en multidisciplinaire aanpak van duurzame inzetbaarheid op organisatieniveau. Of desgewenst alleen gebruik maken van de diensten van een arboarts die regie heeft op het cliëntproces, maar die nu ook de beschikking heeft over alle expertise in het netwerk voor specifieke interventies.”, licht Bas Tomassen, directievoorzitter bij Zorg van de Zaak Netwerk, toe.

Maarten Hitman, directeur van De Nieuwe Arts vult aan: “Het platform van Zorg van de Zaak Netwerk biedt ons de mogelijkheid om op een goede manier door te groeien met behoud van onze identiteit en unieke aanpak richting de markt. We hebben een concept waar veel vraag naar is en dat heel goed past naast de multidisciplinaire dienstverlening van Zorg van de Zaak.”

Over De Nieuwe Arts

De Nieuwe Arts is in 2017 opgericht door Maarten Hitman. Het is een daadkrachtige arbodienst met de ambitie om het verschil te maken. De Nieuwe Arts werkt op een vernieuwende manier: onafhankelijk en ondernemend. Met een heldere visie helpen we bedrijven en organisaties in Nederland stappen te zetten als het gaat om verzuim, vitaliteit en preventie. We hebben korte lijnen, eigen bedrijfsartsen en eigentijdse systemen. Zo kunnen we onze opdrachtgevers én hun medewerkers de aandacht, begeleiding en kwaliteit geven die ze verdienen. In de dienstverlening van De Nieuwe Arts worden geen cases, taken of onderdelen gedelegeerd, maar nemen artsen zelf de lead. Voor meer informatie: www.denieuwearts.nl

Over Zorg van de Zaak Netwerk

Zorg van de Zaak is hét bedrijfsgezondheidsnetwerk voor werkend Nederland. Tot het netwerk behoren arbodiensten en daaraan gerelateerde bedrijven en instellingen die met elkaar bouwen aan vitale organisaties en teams waarin mensen veilig, gezond en met plezier kunnen werken en zich blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te zijn.