Loading...

Een videogesprek: toelichting en instructie

U heeft een uitnodiging gekregen voor een videogesprek met Zorg van de Zaak. Op deze pagina leest u meer over videobellen en vindt u een praktische instructie (Click here for an English tutorial)

Waarom videobellen?

Zorg van de Zaak houdt de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en neemt passende maatregelen om de continuïteit van de dienstverlening te borgen. Door gebruik te maken van videobellen, zorgen we ervoor dat de dienstverlening door kan blijven gaan.

U heeft nodig:

  • Een omgeving waarin u ongestoord kunt bellen
  • Een goedwerkende internetverbinding
  • Een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon met camera, microfoon en speakers of koptelefoon
  • Een up-to-date browser

Tips voor een prettig gesprek

  • Zoek indien mogelijk een rustige omgeving met goede verlichting en zo min mogelijk achtergrondgeluid.
  • Plaats uw mobiele apparaat in een standaard of leun deze ergens tegenaan. Zo heeft u uw handen vrij en beweegt de camera niet.
  • Verbind met goede wifi (of een kabel). Zo is de kwaliteit van het videogesprek het best en voorkomt u hoog verbruik van mobiele data. Dichtbij uw wifipunt/meterkast is het bereik vaak het best.
  • Tot slot: maakt u zich geen zorgen. We begrijpen dat u niet in alle gevallen de ideale situatie kunt creëren.

Praktische informatie & instructie 

Zorg van de Zaak maakt voor videobellen gebruik van Zoom. Zoom is een programma waarmee één of meerdere personen een videogesprek kunnen voeren via een computer, laptop, tablet of telefoon.

Hoe werkt het?

Hieronder vindt u een instructie voor de videoafspraak. Hou de uitnodigingsmail met instructies en uitnodigingslink bij de hand.

Let op! U heeft geen eigen Zoomaccount nodig. Registreren of aanmaken van een account bij Zoom is dus niet nodig.

Hoe neemt u deel aan een Zoom videogesprek?

Open uw webbrowser (bij voorkeur Chrome) en ga naar de website zorgvandezaak.zoom.us. U ziet dan onderstaande pagina.

ZvdZ Netwerk Zoom Hoofdpagina

Klik op de roze knop ‘Naar uw gesprek’. U ziet dan het onderstaande scherm. Voer het 9-cijferige Meeting-ID in (dit vindt u in de uitnodigingsmail) en klik op ‘Join’.

NB: als u in de uitnodigingsmail een link met de tekst ‘Naar de digitale wachtruimte’ ziet, kunt u ook daarop klikken en hoeft u geen meeting-ID in te voeren.

Vervolgens komt u in het volgende scherm. U heeft in dit scherm drie opties.

U bent nu bijna klaar om deel te nemen aan het gesprek. Als de meeting nog niet gestart is, ziet u een scherm met de mededeling dat u in de wachtruimte bent. Wacht totdat de arts/behandelaar de meeting opent.

Om het geluid te activeren, klikt u op de button ‘Join Audio by Computer’. als deze niet vanzelf in beeld verschijnt, kunt u deze optie activeren door linksonder in het meeting-scherm op ‘join audio’ te klikken.
Om het beeld te activeren, klikt u in het meeting-scherm linksonder op ‘Start video’.

 

Privacy

Uw privacy vinden we belangrijk. We hebben diverse maatregelen getroffen om uw privacy zo goed mogelijk te beschermen tijdens het videogesprek (zie hieronder). Zo hebben we gekozen voor de betaalde versie van Zoom en deze zorgvuldig ingericht om de privacy van klanten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Hierbij volgen wij de adviezen van de Branchevereniging voor de Zorg (Actiz) en de KNMG.

Zorg van de Zaak Netwerk vraagt altijd uw toestemming voor een videogesprek. Wilt u geen videogesprek? Dan kunt u dit aangeven en denkt uw contactpersoon mee over een alternatief voor de afspraak.

Wilt u meer weten over hoe Zorg van de Zaak Netwerk omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan het privacyreglement.