Laden...

Zorg

Medewerkers in de zorg- en welzijnssector helpen bij het versterken van hun inzetbaarheid zodat ze hun werk goed kunnen blijven doen. Dat doen we door naar ze te luisteren, en waar nodig zorg te bieden.

De grootste uitdagingen in de zorg

In de zorg werk je met mensen. Verzuim heeft daarom meestal direct impact op anderen. En op de rest van het team. Vaak is het zorgmedewerkers eigen om een groot verantwoordelijkheidsgevoel te hebben. Daarbij komt dat ze vanwege hun expertise in hun privéomgeving zorg aantrekken, wat de druk soms alleen maar verhoogt.

We hebben hart voor de zorg en weten precies wat er in de sector speelt of het nu gaat om het ziekenhuis, jeugd-, thuis- of welzijnszorg. Samen pakken we de factoren aan die van invloed zijn op de veerkracht en weerbaarheid van medewerkers.

We ondersteunen bij:

  • Voorkomen van mentale overbelasting
  • Omgaan met hoge werkdruk
  • Vergroten van weerbaarheid en veerkracht
  • Fysieke belasting
Neem contact op

Zo zorgen we dat het voor iedereen werkt

Voorkomen van verzuim en het vitaler maken van medewerkers in de zorgsector, lukt vooral als je een echt partnerschap aangaat.

Het is misschien verleidelijk vooral naar de relatief hoge uitvalcijfers in de zorgsector te kijken. Want het klopt: verzuim is hoog in deze sector. Toch richt ik onze energie liever op het positieve: wat kan er beter? En vooral: hoe krijg je dat voor elkaar? Ik geloof er sterk in dat je echt een partnerschap moet aangaan om die verbeteringen voor elkaar te krijgen. Er moet een klik zijn in die samenwerking en een openheid voor verandering. Dan heb ik het niet alleen over individueel niveau, maar ook over dingen die je in een bedrijfscultuur kunt aanpakken. We willen goed werkgeverschap mogelijk maken. Wederzijds vertrouwen is in dat proces erg belangrijk. We merken dat we veel winst kunnen behalen, ook bij partijen in de zorg die binnen hun bedrijfsvoering al veel zaken zelf geregeld hebben.”

– Constantine van der Veen, directeur Zorg van de Zaak, Zorg

Zorg Zorg

Trots op de samenwerking met onze klanten

Trots op de samenwerking met onze klanten

Contact Zorg

Wil je weten wat sector Zorg kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze bedrijfsadviseurs.

Heb jij een andere vraag? Bijvoorbeeld over een afspraak of spreekuur met een van onze professionals. Ga dan naar onze algemene contactpagina.

Minder dan 100 medewerkers

Meer dan 50 medewerkers